• 瀏覽: 8,554
  • 回覆: 32
  • 追帖: 3
各位香討大神們,知唔知香海人在珠海買樓可以喺澳門銀行成功做到7成按揭嗎?
全程在香港搞手續, 唔使親身去澳門呢?息口又係幾多?求指教 🙏🙇

熱賣及精選
你唔係澳門做嘢出糧唔使諗

引用:
原帖由 takki840818 於 2021-2-5 01:37 AM 發表

香港公務員 有長糧咬果隻呢?

引用:
原帖由 健力士 於 2021-2-5 01:13 AM 發表

各位香討大神們,知唔知香海人在珠海買樓可以喺澳門銀行成功做到7成按揭嗎?
全程在香港搞手續, 唔使親身去澳門呢?息口又係幾多?求指教 🙏🙇
可以,發展商會有銀行介紹比你,你可先交文件作審批,之後去澳門銀行簽文件!

引用:
原帖由 takki840818 於 2021-2-5 01:37 AM 發表

你唔知就唔好亂咁答人啦!

有啲盤香港都做到按揭,問下發展商有無得提供比你!

引用:
原帖由 angeltsy 於 2021-2-5 04:38 PM 發表

有啲盤香港都做到按揭,問下發展商有無得提供比你!
香港按揭只能做六成揭, 澳門七成 利息又同香港差唔多 唔使捱大陸貴息

引用:
原帖由 健力士 於 2021-2-5 07:53 PM 發表

香港按揭只能做六成揭, 澳門七成 利息又同香港差唔多 唔使捱大陸貴息
你都已經有齊資料,即係問題已解決

引用:
原帖由 angeltsy 於 2021-2-5 08:51 PM 發表

你都已經有齊資料,即係問題已解決
未呀 上網做咗些少功課 想問吓有無師兄成功喺澳門借足7成同低息之嘛 驚到時我買樓借唔到 失預算

引用:
原帖由 angeltsy 於 2021-2-5 04:36 PM 發表

你唔知就唔好亂咁答人啦!
佢過到嚟借到銀行先講啦,叫佢影埋啲借貸文件上嚟睇吓邊個唔識。

我買珠海樓,澳門bank做到七 成按 揭呀,差唔多成年了。不過我個case係澳門工作,澳門嘅銀行出糧,同埋當時都係上澳門bank辦手續嘅。息口冇記錯係3.25%。

我都係買珠海樓,澳門銀行做七成按揭,無問題!
我係香港工作,香港銀行出糧,成功做到!
所以話一定要喺澳門工作先可以喺澳門銀行做到按揭呢一點就唔成立!

嗯係,我當時都問過我做mortgage間澳門bank,佢都話冇一定要係澳門工作嘅。香港人,香港生活,香港工作都可以申請。至於可唔可以全程喺香港辦手續,呢樣就唔多清楚了。

引用:
原帖由 angeltsy 於 2021-2-13 05:52 PM 發表

我都係買珠海樓,澳門銀行做七成按揭,無問題!
我係香港工作,香港銀行出糧,成功做到!
所以話一定要喺澳門工作先可以喺澳門銀行做到按揭呢一點就唔成立!
請問師兄澳門銀行check唔check香港TU 同埋大陸徵信? 如果香港有按揭ok嗎?

引用:
原帖由 billionar9 於 2021-2-13 07:21 PM 發表

請問師兄澳門銀行check唔check香港TU 同埋大陸徵信? 如果香港有按揭ok嗎?
我做按揭嗰間澳門銀行(BxU)當時係兩樣嘢都要做嘅(香港TU, 大陸人行徵信)。銀行冇提過香港有按揭可唔可以(因為我冇,所以冇去問),反而佢哋更加著重你內地有冇其他物業。

Anyway, 我覺得都只係比自己嘅財政狀況佢哋去審批㗎啫。冇話一定得,一定唔得咁。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]