• 瀏覽: 855
  • 回覆: 16
答案:我信謝清海先生,……調整後再上高峯!

熱賣及精選
老散肯放棄入牛先會升

- 支持紅藍白,吊9黑黃綠
- 盡力反黃黑店
- 黃黑a/c即封,但日後如該a/c改善會解封
- 逢中必撐,逢尾必反
- 波馬股/娛新4項全能(3月起大幅減玩波馬只玩股,因想減肥),盤路/數據/圖表會說話
280 牛好多

跌⋯⋯

引用:
原帖由 1233178 於 2021-1-30 12:55 AM 發表

現在通街都係股神,連你都係

信者得救。

散戶睇淡係股市上升嘅唯一動力🤫

北水現在才正正殺入港股掃貨掃得如火如茶,依家流入咗兩萬幾億,有排都未完,如果當依家嚟到一半,起碼都仲有兩三萬億等住衝入嚟,港股D貨好多都已經歸緊邊,連鬼佬壓倉底嘅ADR都被逼要沽埋,再嚟多幾萬億北水,根本就係單邊掃貨,鬼佬冇貨可沽,兩年內去到40000點知不過係基本盤。

引用:
原帖由 1233178 於 2021-1-30 12:55 AM 發表

點止佢一個, 我過去一星期, 睇所有財經節目, 專家都係話調整完會升

我其實都同意, 調整到 10676 之後都係會升返架

但....切記!!!不要撈一D純本地股票,因為香港本地已經見頂,中原CCL已經清楚明白顯示香港2019年見頂回落緊。一定要買中國概念、中國相關、中國內地消費需求相關股票。切記不要被純本地嘅股票嘅低PE呃咗,否則一世冇仇報。

中原城市領先指數

附件

ccli_chart.png(15.6 KB)

2021-1-31 01:54 PM

是會向下,但不是股災。

MPhil in Economics (CUHK)
Certified Statistician (CertStat)
CFA®
引用:

股市下跌時間比上升時間長

引用:
原帖由 s2004m0034 於 2021-1-31 01:55 PM 發表

股市下跌時間比上升時間長
你錯了,分析是上升的時間比下跌的時間長。

MPhil in Economics (CUHK)
Certified Statistician (CertStat)
CFA®
當呢度D香討股神個個都睇牛三時.....港股是否爆升?😂😂😂

錯,好多人睇升,話會見32000

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]