• 瀏覽: 9,519
  • 回覆: 35
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2021-1-30 05:00 PM 發表

1.28 萬億分26億貨可以有幾好分?已經不抱太大期望
我B4,B6 預最多1+1,2 ,最多4手
甚至1 , 1+1, 最多3手

回覆 引用 TOP

只要A尾多過11萬人申請,A組肯定全部要抽

最高回撥6%真低能,建議SFC應該拒絕快手上市,除非回撥基制最高增至例如30%或50%。若不監管,下隻xxx招股最高回撥設在1%,那便可以吹墟造勢到核爆咁熱,超額1萬倍?5萬倍?紙摺船吹到變航空母艦?低能!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tony111hk 於 2021-1-30 05:41 PM 發表

咁你又錯wor,壓一手黨咪得

引用:
原帖由 tony111hk 於 2021-1-30 05:41 PM 發表

不可能  A組無甘多錢
11 萬A尾是 4600 億

回覆 引用 TOP

A 組大多是一手當。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alanlee818 於 2021-1-30 07:41 PM 發表

咁你又錯wor,壓一手黨咪得
Yes, ching

e道60幾萬1手黨, 呢隻手應有80-90萬........既然莊想貨集中d(招股前加到100股/手), A組total現少於11萬手,

睇嚟莊會/亦必須壓1手黨到只1-2% (即total佔8000-18000手)......if so, A尾最後兩格應分到1手

引用:
原帖由 大家齊齊Win$ 於 2021-1-30 08:32 PM 發表

Yes, ching

e道60幾萬1手黨, 呢隻手應有80-90萬........既然莊想貨集中d(招股前加到100股/手), A組total現少於11萬手,

睇嚟莊會/亦必須壓1手黨到只1-2% (即total佔8000-18000手)......if so, A尾最後兩格應分到1手
今次抽一手,中一手嘅機會係0.5%,有機會1%都無。

估下佢個派法,B 組頭就大約最小一手,第二手就真係要抽,B5 B6打上應該都係兩手,第三手要抽,如似類推。

回覆 引用 TOP

300手都無一😭😭

回覆 引用 TOP

最驚佢得啖笑,中一手升得個20-30%,到時真係唔知追唔追貨好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ANDY@康 於 2021-1-30 08:36 PM 發表

今次抽一手,中一手嘅機會係0.5%,有機會1%都無。
Yes, maybe.........then A尾 will be benefited & very happy

引用:
原帖由 大家齊齊Win$ 於 2021-1-30 09:14 PM 發表

Yes, maybe.........then A尾 will be benefited & very happy
咁又唔一定,A 中,A尾都唔小人

引用:
原帖由 ANDY@康 於 2021-1-30 09:15 PM 發表

咁又唔一定,A 中,A尾都唔小人
壓1手黨到1-2%或更低, A尾都唔happy?

引用:
原帖由 大家齊齊Win$ 於 2021-1-30 09:30 PM 發表

壓1手黨到1-2%或更低, A尾都唔happy?
一手都開心啦,始終回撥太小。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]