• 瀏覽: 16,688
  • 回覆: 81
  • 追帖: 1
估計: 1. 大油國 OPEC 傾好減產, 一呼百應齊跟減產
    2. 油價物價升啦
    3. 有能源發展動向,向好
    4. 市盈率追落後
    5. 新年或國規劃需求能源來開發急增
    6. 季節性燒油多咗
    7. 出新車買車用油多咗
    8. 扯恆仔上3幻的指標之一

~ 正義既朋友 ~
[img][/img]

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 lyhsam 於 2021-1-27 01:20 PM 發表

好耐都無試過80億成交
油價升1點點而回 且
對上一日俾你見到165億咪死埋,好彩你無留意咋

05-02-2012
15:53   沙田  星期日      
三寶
8 場    3 小橋流水 + 4 時尚風采 +
           7 共創未來
9 場    6 幸運金龍 + 12 尊勝福星
10 場  4 花月春風 + 10 精奇 +
           14 貝利高 $6
$108.00        $12,964.00

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前往夜馬 於 2021-1-27 01:51 PM 發表

見咁大成交均價都入貨高過我。今次放心曬,搭咁大個棚出來,唔升一兩蚊佢地唔會收工
呀爺接完唔駛賺?
呃下港人早上升一浪急跌套錢走人,邊個輸贏好快知。

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2021-1-28 02:52 AM 發表

呀爺接完唔駛賺?
呃下港人早上升一浪急跌套錢走人,邊個輸贏好快知。

引用:
原帖由 西九橙色天才 於 2021-1-28 03:25 AM 發表

看來制裁是虛,低買才真

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西九橙色天才 於 2021-1-28 03:25 AM 發表

如果玩延長到5月,咁941又會跌番落45左右?理應漸上60先正路。

回覆 引用 TOP

引用:

增加左變數,不是好消息!

回覆 引用 TOP

阿爺送錢比你移民囉咩事

回覆 引用 TOP

大陸打做香港為世界第一金融中心。因為香港現在係大陸二次回收城市。

我不入地獄,誰入地獄......
http://hk.myblog.yahoo.com/lee59932000/index?l=f&id=6

回覆 引用 TOP

GOGOGO

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Wallaa 於 2021-1-27 08:04 PM 發表

佢股息依幾年都係0.43至0.73 ,海油上年股息0.45+0.2=0.65, 以現價計股息係:
0.65/8.06= 0.08=8%

單係看一樣投資有8% 回報,仲好過槓桿後的樓回報,係現在近零息下,唔好話8% 吸引,就算6% 已經大把人想要,所以保守估計值0.65/6%=10.8 先啱。

隻中海油係值10.8 (其實已經都好吸引),現價係Trump Trump 打拆益大家。
支持買入。

回覆 引用 TOP

重以為佢今日會跌落我個入貨價添

引用:
原帖由 前往夜馬 於 2021-1-28 06:58 PM 發表

重以為佢今日會跌落我個入貨價添
師兄,物嘢價入好

引用:
原帖由 等位飲茶 於 2021-1-28 08:28 PM 發表

師兄,物嘢價入好
我之前7.7買入既。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]