• 瀏覽: 6,618
  • 回覆: 72
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-1-26 04:55 PM 發表

即買即賺
係,不過建議你唔好睇嗰啲淡友,因為我哋需要佢租。尤其是嗰啲乜嘢屯門細單位貴,要更貴買市區嗰啲傻仔千祈唔好提佢地,等佢哋一世買唔到樓。🙏

熱賣及精選
引用:
原帖由 mandy1999 於 2021-1-26 06:03 PM 發表

係,不過建議你唔好睇嗰啲淡友,因為我哋需要佢租。尤其是嗰啲乜嘢屯門細單位貴,要更貴買市區嗰啲傻仔千祈唔好提佢地,等佢哋一世買唔到樓。🙏
睇餸食飯啦....自己有幾多錢咁咪買乜單位買邊度囉

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-1-26 06:05 PM 發表

睇餸食飯啦....自己有幾多錢咁咪買乜單位買邊度囉
通常話貴唔買嗰啲都係冇樓,呢一個post見到幾個人都係😁

始終樓盤唔吸引又貴,估計賣到20-30%

引用:
原帖由 edwin213 於 2021-1-26 06:08 PM 發表

通常話貴唔買嗰啲都係冇樓,呢一個post見到幾個人都係😁
係咁㗎啦.....乜都話貴㗎啦
又唔見佢哋話佢哋啲人工都比起以前貴咗

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-1-26 06:41 PM 發表

係咁㗎啦.....乜都話貴㗎啦
又唔見佢哋話佢哋啲人工都比起以前貴咗
剛剛見到有條傻仔話買得20% 30%,真係傻傻地,上個盤高價都買到八成,今次冇乜點加價一定清

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jocosben 於 2021-1-26 06:28 PM 發表

始終樓盤唔吸引又貴,估計賣到20-30%
之前個輪已經滯銷

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29542602&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

滯銷講得出😁😁賣晒啦。bye bye

引用:
原帖由 rainyday0509 於 2021-1-26 02:29 PM 發表

佢地的208尺  出到黎睇落可能150尺都冇, D則不嬲都衰衰地
所以話香港班地產商幾咁仆街!賺錢唔梗要!至小唔好三尖八角!
已經買得細,仲要地方唔見洗!
仲話幫年輕人上車!!真係吊佢老味!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-1-26 02:12 PM 發表

心動價?

帝國集團及香港小輪屯門青山灣帝御·嵐天屬帝御系列壓軸一期,項目今日開價,首張價單涉及112伙,折實平均呎價15,020元,較去年7月1期推出時均價13,578元貴一一成,亦較10月推出的2期均價14,585元則貴約3%,屬3期中最貴。

首批僅1伙折實平過300萬元,而折實300萬至330萬元則有11伙。入場單位是7座3樓09室,實用面積208方呎開放式戶,折實價2 ...
拿300萬珠海,中山買house la., 屯門湯房?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-1-26 15:37 發表

上輪開賣,埸面空無一人

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29595646&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share
今次都唔會好好多 咁多市區納米揀

引用:
原帖由 edwin213 於 2021-1-26 07:32 PM 發表

滯銷講得出😁😁賣晒啦。bye bye
哈哈你又叫edwin

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-1-26 08:03 PM 發表

今次都唔會好好多 咁多市區納米揀
利奧坊‧曦岸、帝御‧星濤呢幾個月每日都有成交,應該係經地代拉客,個傭唔知會唔會多過2%

恆地開賣,賣咗幾多未必會理會,跟住每日、每月慢慢賣,呢個似乎係佢地策略

2021年首個新界西北區上車新盤開價揭盅。恒基物業代理營業(一)部總經理林達民表示,屯門帝御·嵐天首張價單推出112個單位,實用面積208至361方呎,全屬開放式及一房戶。扣除最高折扣後,折實平均呎價15,020元,折實入場費由299.93萬元起,單位為7座3樓單位09開放式戶,實用面積208方呎。
而整批單位折實呎價介乎約13,998至約17,463元,最高售價則為532.53萬元。是次全數單位折實售會低於533萬元,當中36伙更低於370萬元,發展商提供最高樓價9成一按。項目設於尖沙咀的示範單位,明日(27日)起正式開放予公眾參觀及收票。
資料顯示,項目2期帝御‧星濤於2020年10月公布首張價單推出123伙,實用面積208至996方呎,折實平均呎價14,585元,折實最低呎價13,075元,入場費298.84萬元。
至於項目1期帝御·金灣於同年7月推出首張價單123伙,實用面積207至548方呎,折實平均呎價13,578元,最低售價介乎約291.2萬元起,呎價由約11,961元起

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-1-26 08:20 PM 發表

利奧坊‧曦岸、帝御‧星濤呢幾個月每日都有成交,應該係經地代拉客,個傭唔知會唔會多過2%

恆地開賣,賣咗幾多未必會理會,跟住每日、每月慢慢賣,呢個似乎係佢地策略
總之有人要

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]