• 瀏覽: 11,372
  • 回覆: 108
  • 追帖: 1
康怡花園、麗港城、新元朗中心、太古城等私人舊樓紛紛有大量同座人中招,反映樓齡舊就會有渠管漏水,風險極高

相反近年成日被人閙的黑廁、開放廚房嘅較新屋苑,就一橦都無彼要求強制檢疫

為家人健康著想,一定要買十年以下樓齡的新樓!!

熱賣及精選
引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-1-25 02:07 PM 發表

康怡花園、麗港城、新元朗中心等私人舊樓紛紛有大量同座人中招,反映樓齡舊就會有渠管漏水,風險極高

相反近年成日被人閙的黑廁、開放廚房嘅較新屋苑,就一橦都無彼要求強制檢疫

都唔一定, 啟德荒都有中招個案

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-1-25 02:08 PM 發表

都唔一定, 啟德荒都有中招個案
只要同一橦樓,無超過兩個單位,其實就不是因有屋苑漏水而相互感染,就無問過

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-1-25 02:14 PM 發表

只要同一橦樓,無超過兩個單位,其實就不是因有屋苑漏水而相互感染,就無問過
朗屏8號都好多個案

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-1-25 02:29 PM 發表

朗屏8號都好多個案
12034399 12034400 12034401 12034402 12034403 12034404
唔係掛,朗8咁快漏水?

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-1-25 02:58 PM 發表

唔係掛,朗8咁快漏水?
未必漏水,可能U型隔氣乾涸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-1-25 02:07 PM 發表

康怡花園、麗港城、新元朗中心等私人舊樓紛紛有大量同座人中招,反映樓齡舊就會有渠管漏水,風險極高

係呀,要買一定買豪宅。

私人樓無翻新管理乜都死啦
荃灣西新樓咪一樣爆成條屎渠

廿年不能買?德福、第一城個個月成交假呀?
咪單向思維吧
專幫發展商推新樓嗎!

引用:
原帖由 wilsonso0301 於 2021-1-25 03:09 PM 發表

私人樓無翻新管理乜都死啦
荃灣西新樓咪一樣爆成條屎渠

廿年不能買?德福、第一城個個月成交假呀?
咪單向思維吧
專幫發展商推新樓嗎!
只可以講:舊樓的風險比新樓大得多

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-1-25 03:23 PM 發表

只可以講:舊樓的風險比新樓大得多
買嘅樓住落始終會舊, 租樓等於換新車,久唔久換新款

引用:
原帖由 陳知英 於 2021-1-25 03:31 PM 發表

買嘅樓住落始終會舊, 租樓等於換新車,久唔久換新款
我就當層樓去到廿年左右,就換過間新樓

附件

1.jpg(31.59 KB)

2021-1-25 03:40 PM

回覆 引用 TOP

新樓黑廁冇生風又會咁會增加風險?

引用:
原帖由 最緊要有女2 於 2021-1-25 03:09 PM 發表

可能係一家人
一座有6個案, 應該不是一家人

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]