• 瀏覽: 3,693
  • 回覆: 48
幾經辛苦儲到筆錢可以換樓🙈🙈
想問下各位有無住緊/睇過海天豪苑?
去睇過樓,見個內籠好四正開揚,兩房又夠大,想將來有小朋友時住得舒服啲
但,有啲趣怪係個會所真係得個殼😂😂 裡面乜都無嘅。。。
後尾問Agent,原來管理費唔洗$2/呎。。。(即刻明哂)

想問你地有無人住緊?想問下屋苑管理如何?屋苑維修/業主立案法團做嘢OK嗎?有無嚴重灟水問題?公家(如:喉管)/開則有無咩古怪嘢?
謝謝🙇‍♀️

我住荃西,都未聽過有間咁野

引用:
原帖由 最緊要有女2 於 2021-1-25 01:10 PM 發表

我住荃西,都未聽過有間咁野
唔係痴住海皮個邊,但近荃灣西
單棟式係萬景峯對面,街市附近😂

回覆 引用 TOP

買餸好方便。四圍都係街市。

引用:
原帖由 maxi025 於 2021-1-25 01:18 PM 發表

買餸好方便。四圍都係街市。
係呀,去附近幾個商場都係10分鐘內,同埋交通都算方便😊

引用:
原帖由 555qqqq 於 2021-1-25 01:26 PM 發表

係呀,去附近幾個商場都係10分鐘內,同埋交通都算方便😊
有冇泳池㗎?

回覆 引用 TOP

幾呎幾錢又唔講 好難比意見你  地點黎講不叫荃西 買餸食飯方便  行去萬景又駁到天橋網絡 ,差既就係舊區比較人多車多,但相對地既多左舊區配套選擇, 個人認為不會太差。
至於樓嘅質素冇睇過亦唔冇聽有人住過個邊,不予置評。

回覆 引用 TOP

果度唔算荃西
地點係方便,樓主係家庭住?有冇小朋友?
你搵日夜晚9點後去附近行下,接受到先好買

引用:
原帖由 香煎熱情的膠袋 於 2021-1-25 02:04 PM 發表

果度唔算荃西
地點係方便,樓主係家庭住?有冇小朋友?
你搵日夜晚9點後去附近行下,接受到先好買
夜晚9點唔會嘈。但樓主應該週末下晝2-4點去行下感受下。

太近街市, 比較污

引用:
原帖由 maxi025 於 2021-1-25 02:09 PM 發表

夜晚9點唔會嘈。但樓主應該週末下晝2-4點去行下感受下。
9點後可以感受另一樣野
果一帶夜晚好多企街

回覆 引用 TOP

遲D有天橋網貫通成個荃灣,旁邊係戴麟趾,一地多用地皮,遲D有大發展,
行出去楊屋道仲有plaza88 18層新商場你去購物

曾經好有興趣,之後聽AA 話外牆滲水嚴重,近街市所以好多蛇蟲鼠蟻

回覆 引用 TOP

聽講住果頭叫雞好方便
唔知係咪真

引用:
原帖由 555qqqq 於 2021-1-25 01:08 PM 發表

幾經辛苦儲到筆錢可以換樓🙈🙈
想問下各位有無住緊/睇過海天豪苑?
去睇過樓,見個內籠好四正開揚,兩房又夠大,想將來有小朋友時住得舒服啲
但,有啲趣怪係個會所真係得個殼😂😂 裡面乜都無嘅。。。
後尾問Agent,原來管理費唔洗$2/呎。。。(即刻明哂)

想問你地有無人住緊?想問下屋苑管理如何?屋苑維修/業主立案法團做嘢OK嗎?有無嚴重灟水問題?公家(如:喉管)/開則有無咩古怪嘢?
...
第一海天豪苑不是荃灣西,只是荃灣舊區
第二當年親友去落石屎,睇住D垃圾當石屎倒(唔係小量),你自己行去地庫停車場望下就知乜料,想整都難

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]