• 瀏覽: 279,462
  • 回覆: 2,317
  • 追帖: 119
本主題由 mongkok brother 於 2021-2-9 11:01 AM 分類
引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-1-24 10:19 AM 發表

我冇錢,可同媽入
總之,目標只是短炒就可以了,止蝕一定,止賺必須

熱賣及精選
引用:
原帖由 chanwai888 於 2021-1-24 10:20 AM 發表

18年入,8個幾
啊,今次都有機會翻身了

香港真係食得💩

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-1-24 10:21 AM 發表

最近入魔,重重地手,你呢?
64000 股,唔會再加了

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-1-24 10:26 AM 發表

中央開左綠燈呀

所以話黑暴智障冇腦

香港愈亂,上海深圳廣州個個happy
宜家,唯一的是科研合作,香港先可以有生機。唔係屎L梗。從前踢人行李箱,宜家,請都唔尼,就扒街了

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-1-24 10:33 AM 發表

我最近好黑仔
少啲出入囉,暫時。吼住機會,先再出擊

引用:
原帖由 文千刃 於 2021-1-24 10:42 AM 發表

有呀,但冇乜買港股了,買緊美股,但我留意到以前garg sir既股好多都升唔少

弱勢回歸有我份,周末睇下討論區咋,平時返工都忙,同埋要開始搵下女朋友了,單身左一排
賺完又賺,無限loop , 你以前有買的1378 都上落幾次了

引用:
原帖由 崖上野生的留言 於 2021-1-24 10:40 AM 發表

新人報到🤗
歡迎

揸住乜嘢股?

引用:
原帖由 taiman28 於 2021-1-24 11:12 AM 發表

第一次睇哂
學到野
歡迎

揸住乜嘢股?

引用:
原帖由 海豚小寶寶3 於 2021-1-24 11:12 AM 發表

2038我見大廳都有人論,依家買入可以嗎?短炒
講咗好多次了,一定可以啊。。只是睇下你自己,願意/又或者 去玩尼啲股份啫。

引用:
原帖由 秋天白滑的手機 於 2021-1-24 11:01 AM 發表

我有啲愚鈍,睇完有啲唔明 文中提及吉利產能過剩,咁鴻海同佢合作點樣做到win win
你自己,可以生產10 個芝士蛋糕,但是你一日只可以賣到7個。我唔係做蛋糕,但是我生產芝士蛋糕的原料。

宜家,我同你合作,你的產能過剩,即係果3佪芝士蛋糕的產能,在我的原料供應下,生產埋佢,又或者生產更多的。

你明白了嗎?

引用:
原帖由 崖上野生的留言 於 2021-1-24 11:55 AM 發表

你好G哥,爬晒品味共享6,跟左你2038,2386😄
好,同舟人

引用:
原帖由 秋天白滑的手機 於 2021-1-24 12:16 PM 發表

但重點係賣唔哂,合作生產都可能賣唔哂架
合作生產,即係可以有唔同種類嘛。你淨係識生產原味芝士蛋糕,但是我各類原料都有,有人要生產芒果糯米飯味芝士蛋糕,甘新公司,咪可以接單囉。

用你的機器,我的原料,明白嗎? 不一定是自己的生產,產出給自己的市場。。。即係代工亦可以

一佪市場,係可以接受好多芝士蛋糕,但是只有一種味道,當然好快飽和,產能咪好昜過剩,如果唔會去更新,加入新原素產品,更加快。

合作上,往后所面對的就是市場競爭了,仗着強強合作,當然市場係看高一線啦。

引用:
原帖由 香港勇敢的手袋 於 2021-1-24 12:30 PM 發表

老闆,重點係唔係2038而家攞左入場券,時機成熟就想打入歐美做代工,之後想做埋apple電動車代工,咁樣行
宜家未知點分配
2038 係做手機代工為主要的。。應唔係會參與做車

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]