• 瀏覽: 9,745
  • 回覆: 261
本主題由 miss5 於 2021-1-29 09:41 PM 移動
引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-1-22 12:41 PM 發表

人工都唔使一百萬啦. 大廚可能有5萬, 其他員工每人一萬至二萬. 一個月大約二十幾萬
基本上佢噏嘅嘢「全部」,係「全部」都係老作吹水

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 明日冰凍的垃圾 於 2021-1-22 12:26 PM 發表

又老作吹水?
真係冇吹水,但係可能人哋係計嘅沙田區

呢間好食 次次食都排長龍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2021-1-22 12:50 PM 發表

你試吓喺Google打新聞搜尋失業率
Google打新聞搜尋失業率
搵唔到你老作吹水嗰啲嘢喎,係有嘅,你一係貼圖,一係貼link,叫人自己search?你再低裝啲添吖

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2021-1-22 10:54 AM 發表

咁唔算好多咋,照正常囉,你試想下由朝做到晚,開17個鐘,又有幾難呀
用下個腦啦 宜家限聚加上食店收6點 點做17個鐘?呢間野上個月先開咋 日日都限聚架

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2021-1-22 12:51 PM 發表

真係冇吹水,但係可能人哋係計嘅沙田區
你話你冇吹水?一係貼圖,一係貼link,唔使教呀嘛?

引用:
原帖由 疑似球皇 於 2021-1-22 12:57 PM 發表

用下個腦啦 宜家限聚加上食店收6點 點做17個鐘?呢間野上個月先開咋 日日都限聚架
何必認真呢?呢條垃圾灣廢AA,十句有六句係吹水,兩句係老作,兩句係大話!

間嘢係收8點嘅,
我尋晚7點半打電話去叫外賣,
佢仲提我8點前要去攞!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日冰凍的垃圾 於 2021-1-22 12:56 PM 發表

Google打新聞搜尋失業率
搵唔到你老作吹水嗰啲嘢喎,係有嘅,你一係貼圖,一係貼link,叫人自己search?你再低裝啲添吖
嗰條友係你分身啊

引用:
原帖由 疑似球皇 於 2021-1-22 12:57 PM 發表

乜嘢啊,佢講嗰個生意係咪限聚之前㗎

引用:
原帖由 明日冰凍的垃圾 於 2021-1-22 12:59 PM 發表

你話你冇吹水?一係貼圖,一係貼link,唔使教呀嘛?
我做咩要喺人哋個post嗰度貼野啊

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2021-1-22 11:55 AM 發表

我希望你知道,真係入下將軍澳啦,將軍澳都有九萬人返工㗎
其實你讚揚將軍澳咁耐。。
你自己親身去過將軍澳未架?

9萬人喺將軍澳返工?
你識乜嘢人喺將軍澳返工啊?
計唔計埋電視城嗰班啊?
你用下個腦袋係做乜嘢工作先啦!
入去做服務性行業嘅會唔會支持到經濟啊?

將軍澳入面工商業喺邊你其實清唔清楚㗎?
比夠1.5hours佢食飯,來回去食肆都無可能舒服服咁食到一餐lunch啦!
個個叫外賣或幫襯附近工業區飯堂咋。

你而家成日推銷將軍澳?好心你就熟悉啲將軍澳啦。。
呢啲咁貼地嘅嘢你都可以咁離地嘅??

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2021-1-22 01:09 PM 發表

乜嘢啊,佢講嗰個生意係咪限聚之前㗎
你生活喺平行時空定幻想嘅空間?
間嘢上個月先開,點喺限聚之前呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2021-1-22 01:10 PM 發表

我做咩要喺人哋個post嗰度貼野啊
做咩要喺人哋個post嗰度貼嘢?咁有趣?咁你又做咩要喺人哋個post嗰度老作吹水講大話呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2021-1-22 01:08 PM 發表

嗰條友係你分身啊
回應返你嘅老作吹水大話,答問題啦,顧左右而言他冇用㗎喎!

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-1-22 01:12 PM 發表

其實你讚揚將軍澳咁耐。。
你自己親身去過將軍澳未架?

9萬人喺將軍澳返工?
你識乜嘢人喺將軍澳返工啊?
計唔計埋電視城嗰班啊?
你用下個腦袋係做乜嘢工作先啦!
入去做服務性行業嘅會唔會支持到經濟啊?

將軍澳入面工商業喺邊你其實清唔清楚㗎?
比夠1.5hours佢食飯,來回去食肆都無可能舒服服咁食到一餐lunch啦!
個個叫外賣或幫襯附近工業區飯堂咋。

你而家成日推銷將軍澳?好心你就熟悉 ...
唔係我話主公唔係返工人士我話人口都有400,000

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]