• 瀏覽: 6,727
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 廚房怕救星 於 2021-1-21 10:47 PM 發表

你哋見每次只係100幾伙咁樣推,就知冇信心, 不過三房先清,就比較有啲意外
反而覺得佢3房先易清, 因為啟德有靚校網,九龍區佢真係會係未來最年青活力嘅住宅區,好多附近既家庭客都會換落去3房。 不過你都講得對,佢地似無信心,要趕早過LP10 去貨。 原因係佢地皮唔平,但呢時勢賣得太貴又怕無人賣(始終無左一批大陸客),加上個景觀就普通,賣得太貴真係無吸引力。 但佢好在發展商係會德豐,近年質素幾好,所以三房自住客一定有捧場客。

熱賣及精選
引用:
原帖由 前來中心的盡頭 於 2021-1-21 11:18 PM 發表

反而覺得佢3房先易清, 因為啟德有靚校網,九龍區佢真係會係未來最年青活力嘅住宅區,好多附近既家庭客都會換落去3房。 不過你都講得對,佢地似無信心,要趕早過LP10 去貨。 原因係佢地皮唔平,但呢時勢賣得太貴又怕無人賣(始終無左一批大陸客),加上個景觀就普通,賣得太貴真係無吸引力。 但佢好在發展商係會德豐,近年質素幾好,所以三房自住客一定有捧場客。
每個發展商都係最初推D景較普通既出來賣低D價,之後慢慢比D好景些少貴些少,呢兩期25000/尺,有價單有位置圖就知道賣緊咩料。
至於早唔早過LP10,是沒有關係的,兩類客唔同

引用:
原帖由 廚房怕救星 於 2021-1-21 10:47 PM 發表

你哋見每次只係100幾伙咁樣推,就知冇信心, 不過三房先清,就比較有啲意外
100幾伙咁推唔是冇信心,喺香討膠好有名稱的.叫惜售喎.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 獨居自由 於 2021-1-21 11:33 PM 發表

每個發展商都係最初推D景較普通既出來賣低D價,之後慢慢比D好景些少貴些少,呢兩期25000/尺,有價單有位置圖就知道賣緊咩料。
至於早唔早過LP10,是沒有關係的,兩類客唔同
我都同意⋯⋯ 真係2批唔同客路。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來中心的盡頭 於 2021-1-21 11:18 PM 發表

睇睇旁邊九龍城, 九龍灣, 土瓜灣, 紅磡
最多新樓供應就係啟德

德福, 黃埔都近40年樓齡
大把換樓客入黎啟德揾貨
可惜啟德暫時3房供應唔多, 大部份都近/過二千萬
monaco呢批三房開平少少, 已經搶住要

回覆 引用 TOP

犀利

回覆 引用 TOP

引用:

monaco第一期得399伙
已經賣左近280個單位
賣多一次就完

引用:
原帖由 funnyboy0913 於 2021-1-22 12:13 AM 發表

monaco第一期得399伙
已經賣左近280個單位
賣多一次就完
細單位反而最難賣,好彩會德豐Monaco的細單位數量不多。

回覆 引用 TOP

引用:

其實之前OasisKaiTak, 尚珒溋, 龍譽等都係3房較受歡迎。

回覆 引用 TOP

第二期有海景,三幾啦

回覆 引用 TOP

3房清係因為有呼吸PLAN, 唔洗壓測

引用:
原帖由 新加西亞 於 2021-1-22 03:19 PM 發表

成交紀錄顯示無人用呼吸plan

回覆 引用 TOP

次次都係3房比人掃哂先   不過的確會記的開則實用靚仔   對家庭客特別好洗好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 新加西亞 於 2021-1-22 03:19 PM 發表

但冇人用,
仲有客寧願full pay

引用:
原帖由 funnyboy0913 於 2021-1-22 09:41 PM 發表

但冇人用,
仲有客寧願full pay
你咁樣串淡淡,教佢情何以堪呢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]