• 瀏覽: 1,282
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
聽過江門最平850元一平方米,
而最近有間X+推緊1980元,
當然裝修費有高有低,
但其實一般接近示範單位標準,應該幾錢一平方米?
各位請分享下你們的經驗

引用:
原帖由 Samsunny2631 於 2021-1-21 11:43 AM 發表

當然裝修費有高有低,
各位請分享下你們的經驗
你一定係睇咗雁山湖條片

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Samsunny2631 於 2021-1-21 11:43 AM 發表

當然裝修費有高有低,
各位請分享下你們的經驗
中山市區毛坯別墅,500平方米,一百萬可以拎包入住,硬裝軟裝全包,現代港式輕奢風,未計𨋢、中央空調之類。

小平層單價會貴D,喺中山市區,二千五蚊已經可以做到示範單位級數。

搵d內地裝修公司報下價羅~~~~~

回覆 引用 TOP

引用:

當然裝修費有高有低,
各位請分享下你們的經驗
樣板房精裝修,一般預1500-2000一方已經幾ok下㗎喇,不過你睇房嘅時候,重有傢私電器床櫃燈飾之類係唔包,呢d豐儉由人,一陣掛兩幅油畫,再整度文化牆擺幾件藝術品,分分鐘貴過層樓。🤷🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 persiancat 於 2021-1-21 12:28 PM 發表

中山市區毛坯別墅,500平方米,一百萬可以拎包入住,硬裝軟裝全包,現代港式輕奢風,未計𨋢、中央空調之類。

小平層單價會貴D,喺中山市區,二千五蚊已經可以做到示範單位級數。
意思係唔係如果中山別墅裝修,大約留一百萬人仔裝修?或中山,珠海這些地方真的別墅就的留一百萬?

一般要三百萬裝修費, 貴過你層樓十倍

引用:
原帖由 千堂 於 2021-1-21 01:39 PM 發表

意思係唔係如果中山別墅裝修,大約留一百萬人仔裝修?或中山,珠海這些地方真的別墅就的留一百萬?
睇你間別墅有幾大啦,內籠面積同建築面積冇乜關係,裝修公司會同你去現場度尺,跟住報價。

有啲別墅內籠面積唔夠200平方米,冇地下室,冇私家車庫,唔使裝𨋢, 花園好細,好似三鄉雅居樂嗰啲兩層半聯排別墅,四五十萬可以裝到好靚,已經包所有電器傢俬窗簾布床單。

引用:
原帖由 persiancat 於 2021-1-21 02:23 PM 發表

睇你間別墅有幾大啦,內籠面積同建築面積冇乜關係,裝修公司會同你去現場度尺,跟住報價。

有啲別墅內籠面積唔夠200平方米,冇地下室,冇私家車庫,唔使裝𨋢, 花園好細,好似三鄉雅居樂嗰啲兩層半聯排別墅,四五十萬可以裝到好靚,已經包所有電器傢俬窗簾布床單。
Thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 望見巨乳P圖 於 2021-1-21 01:47 PM 發表

一般要三百萬裝修費, 貴過你層樓十倍
裝得好豪喎,喺香港起棟村屋,裏裏外外搞掂都唔駛三百萬喎。朋友喺中山起咗棟自建房,內籠三百平方米,連埋內籠裝修一百萬搞掂。

引用:
原帖由 persiancat 於 2021-1-21 02:27 PM 發表

裝得好豪喎,喺香港起棟村屋,裏裏外外搞掂都唔駛三百萬喎。朋友喺中山起咗棟自建房,內籠三百平方米,連埋內籠裝修一百萬搞掂。
喺大陸冇二三百萬裝修, 冇睇頭 人哋睇你唔起㗎
一百萬裝修同垃圾冇分別

回覆 引用 TOP

裝修不外呼地磚牆紙天花門窗潔具,值接在淘佬買料,好多可以安排師父上門裝,好平,我試過做52平既房,地板萬幾,牆紙幾千,潔具幾千,再買家俬電器全部唔使十萬

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!
引用:
原帖由 bbq323 於 2021-1-21 08:17 PM 發表

裝修不外呼地磚牆紙天花門窗潔具,值接在淘佬買料,好多可以安排師父上門裝,好平,我試過做52平既房,地板萬幾,牆紙幾千,潔具幾千,再買家俬電器全部唔使十萬
好似話大陸裝修有分全包、半包同清包, 你呢種聽落似係清包 ,即係淨係包裝修工人嘅人工 ,你自己出曬所有工料。

我懶到出汁,直頭想搵間全國大連鎖裝修公司 同我搞全包裝修,包所有傢俬電器,拎包入住,名匠、名雕、星藝、居眾、三星、 華濤之類有提供呢種服務俾別墅客,一啲都唔貴,工期又短,不過要個客人冇乜特別要求,因為設計師同施工隊隊長會幫我做大部份決定。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]