• 瀏覽: 18,315
  • 回覆: 215
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-1-22 04:00 AM 發表

呢份澄清都表明英方唔敢對中方太強硬,俗稱跪低,幾年後,中國地位更高時,都幾肯定5+1會不了了之
到時可能要5+11都唔定,唔係+11個月,係+11年

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
黃屍去到邊都係弱智兼死全家

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2021-1-22 08:25 AM 發表

呢個只係你嘅幻想,我未見過一條 retroactively abolished 嘅 bill.
算啦師兄,你同班井底之蛙講個天有幾大,嘥鳩氣啦!淨係可以比子女係英國讀書已經乜都係返到啦!成班盲毛點會明。

回覆 引用 TOP

要比就一早比咗啦?!5明D人天真到會信??既然貢戀殖?!都係鍾意比人管咋 不過你被管都要分莊閒!去到人地方5該排隊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳知英 於 2021-1-21 12:42 PM 發表

英方只係向中共玩文字遊戲, 現實係向所有BNO身份開綠燈,都預咗三百萬人可以移居英國。口說大陸人都可以申請,但現實係英政府唔會批你。
最難得英國人普遍同情港人,呢個政府政策出奇地冇乜英國人反對聲音, 反而在曼徹斯特嘅華人團體有人反對,結果主席受壓要下台。
你都on79!大陰蒂國千辛萬苦脫歐為乜?歡迎你啲香港曱甴過去爭奪社會資源?你+x帶幾千億過去投資就歡迎,人黃腦殘!

回覆 引用 TOP

光棍都會遇老仟LA

HK人都吾想招呼每日150人LA

回覆 引用 TOP

講到尾,這個近期所謂BNO移民潮只是一場誤會,表錯情。以為有特權一定比居英權,點知都是一貫做法,一視同仁;咁要走有條件走的,過去任何一年隨時可走,談不上什麼 突然其來的 「移民潮」!

廢淡的造淡陰謀 一下子被瓦解了,哈哈

回覆 引用 TOP

五年英國都唔知乜嘢世界,信嗰D真on9

引用:
原帖由 Money7 於 2021-1-22 12:56 PM 發表

五年英國都唔知乜嘢世界,信嗰D真on9
唔信英國點解唔申請去加拿大?比你 open work permit 留低三年,有一年工作經驗就可以做 PR,你唔係連一年都唔想蝕呀?

身有屎果d曱甴唔走唔得。五,六年後中港更加美好,到時佢地返來就知pK。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2021-1-22 01:00 PM 發表

唔信英國點解唔申請去加拿大?比你 open work permit 留低三年,有一年工作經驗就可以做 PR,你唔係連一年都唔想蝕呀?
一個未來世界最大經濟體在隔離,做乜要搬咁遠?

引用:
原帖由 Money7 於 2021-1-22 01:04 PM 發表

一個未來世界最大經濟體在隔離,做乜要搬咁遠?
人各有志。你睇當今世界頭五位移民輸入國同埋移民輸出國,可以自己分析一下。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳知英 於 2021-1-21 12:42 PM 發表

英方只係向中共玩文字遊戲, 現實係向所有BNO身份開綠燈,都預咗三百萬人可以移居英國。口說大陸人都可以申請,但現實係英政府唔會批你。
最難得英國人普遍同情港人,呢個政府政策出奇地冇乜英國人反對聲音, 反而在曼徹斯特嘅華人團體有人反對,結果主席受壓要下台。
師兄你岩,咁你幾時移居英國呀?
記得註銷你個中華人民共和國香港特別行政區居民資格,真正地脫離中共摸掌,一路好走

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-21 04:01 PM 發表

大把人想走,一過疫情排山倒海
英國有排爆喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜強勁的樓奴 於 2021-1-21 08:21 PM 發表

五年後,英國要向中國獻媚,取消 5+1,到時班曱甴無得入籍,叫天不應,叫地不聞,死死氣氣返香港。

到時樓價貴到買唔返,人工又要由頭嚟過。
到時曱甴無左永久居屋身份啦,想做返香港人唔該排隊7年。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]