• 瀏覽: 18,314
  • 回覆: 215
  • 追帖: 2
五年後,英國要向中國獻媚,取消 5+1,到時班曱甴無得入籍,叫天不應,叫地不聞,死死氣氣返香港。

到時樓價貴到買唔返,人工又要由頭嚟過。

熱賣及精選
所以好多移民嘅都唔賣樓,怕冇後路

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-1-22 12:24 AM 發表

所以好多移民嘅都唔賣樓,怕冇後路
基本上周街移民盤的江湖傳聞有幾真?第一,如你所言,有計畫有準備的,可放租再看,或睇定市況慢慢放,洗乜唱通街比人知自己移民,驚死買家唔壓你價咁?有冇人咁豬西呀?

回覆 引用 TOP

見到班黃色人係光伏香港幻想破滅後,又點起一個移民夢來支撐自己脆弱的心靈,我真係揞住半邊嘴笑。
你老味你真係外國生活過,你就知咩叫無力感(唔係旅遊),慢慢領略一下咩叫種族歧視?係鬼佬面前,你話你係香港人不等於中國人?哈哈哈……祝你好運。

又係一班傻仔比人利用啫!民主自由見怪不怪!
依喲同上街果喲一樣,比人呃完都唔會有面出聲架,就係一世架啦!唔係香港點會咁好做啫!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜強勁的樓奴 於 2021-1-21 08:21 PM 發表

五年後,英國要向中國獻媚,取消 5+1,到時班曱甴無得入籍,叫天不應,叫地不聞,死死氣氣返香港。

呢份澄清都表明英方唔敢對中方太強硬,俗稱跪低,幾年後,中國地位更高時,都幾肯定5+1會不了了之

引用:
原帖由 陳知英 於 2021-1-21 12:42 PM 發表

英方只係向中共玩文字遊戲, 現實係向所有BNO身份開綠燈,都預咗三百萬人可以移居英國。口說大陸人都可以申請,但現實係英政府唔會批你。
最難得英國人普遍同情港人,呢個政府政策出奇地冇乜英國人反對聲音, 反而在曼徹斯特嘅華人團體有人反對,結果主席受壓要下台。
英國人咁大愛就唔會脫歐啦

英國彎道剎車。
炒哂

回覆 引用 TOP

住夠五年,「可以申請亅 不過唔批

Lm

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-21 04:01 PM 發表

大把人想走,一過疫情排山倒海
都冇人阻你地走,快d走啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳知英 於 2021-1-21 12:42 PM 發表

英方只係向中共玩文字遊戲, 現實係向所有BNO身份開綠燈,都預咗三百萬人可以移居英國。口說大陸人都可以申請,但現實係英政府唔會批你。
最難得英國人普遍同情港人,呢個政府政策出奇地冇乜英國人反對聲音, 反而在曼徹斯特嘅華人團體有人反對,結果主席受壓要下台。
曼徹斯特嘅華人團體唔係反對香港人移居當地,只係反對黑暴係英國搞事,恐怕曼徹斯特變成黑暴天堂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜強勁的樓奴 於 2021-1-21 08:21 PM 發表

呢個只係你嘅幻想,我未見過一條 retroactively abolished 嘅 bill.

引用:
原帖由 goodlook 於 2021-1-21 05:12 PM 發表

好多窮難民去移民
新聞
二十萬港紙,夠一家四口英國生活六年

引用:
原帖由 BBQ3336333 於 2021-1-22 03:07 AM 發表

見到班黃色人係光伏香港幻想破滅後,又點起一個移民夢來支撐自己脆弱的心靈,我真係揞住半邊嘴笑。
你老味你真係外國生活過,你就知咩叫無力感(唔係旅遊),慢慢領略一下咩叫種族歧視?係鬼佬面前,你話你係香港人不等於中國人?哈哈哈……祝你好運。
去加拿大如何?Multicultural country,大城市亞洲人多過 Caucasian。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]