• 瀏覽: 8,271
  • 回覆: 96
  • 追帖: 1
詳解伏位比弟婦弟弟,仍然想抽纖LP 10, 何解?

伏位
1. 兩房對出景觀車廠,樓景
弟婦弟弟:Agent 話會起學校

2. LP 10 兩房樓景比 LP 6 兩房海景貴1 球,LP 10 無水位
弟婦弟弟:Agent 話LP 6 兩房比較細,少二手買家揀尼隻size

3. LP 6 交樓質素43 分,質素麻麻
弟婦弟弟:Agent 話LP 10 承造商唔同,唔會LP 6 質素甘差

4. 厚牆身問題
弟婦弟弟:Agent 話大部分新樓牆身比較厚,正常

5. 日出康城空氣污染問題嚴重
弟婦弟弟:Agent 話係舊聞,遲啲堆填區會搬

6. 地鉄班次疏
弟婦弟弟:Agent 話地鐵會加密班次

7. 日出康城海量供應,競爭大,難出租,難轉手
弟婦弟弟:Agent 話伙數多仲好,成交會多。之前平租LP 6 新聞係個別事件。現在LP 6出租 尺價很高。

8. 日出康城二手最低尺價11000/12000。 比LP 10 平30%
弟婦弟弟:Agent 話二手買家會買二手新樓

@jon_jon
@sunday8999
@BayernDortmund
@你好我好大家好

日出康城甘吸引?

熱賣及精選
住到入去就知奶野
比荃西多幾倍伙 數但超梳地鐵
又少配套
交通差,配置差,空氣差

引用:
原帖由 BayernDortmund 於 2021-1-21 08:03 AM 發表

住到入去就知奶野
比荃西多幾倍伙 數但超梳地鐵
又少配套
交通差,配置差,空氣差
已經

叫佢入去日出康城睇,唔好中伏

叫佢上租屋網睇,海量租盤

叫佢睇交樓質素youtube , 43 分

叫佢睇LP 6 兩房買入價,足足平LP 10 一球,LP 6 又有海景,LP 10 無水位

叫佢叫下LP 10 牆身幾錢,其他新樓無甘厚

叫佢睇日出康城空氣污染問題新聞,2020/12 新聞

樓主,你個弟婦睇野醒過你喎

引用:
原帖由 amypat 於 2021-1-21 08:09 AM 發表

買入LP 10 會中伏,做好功課就會明

無眼睇

伏位
1. 兩房對出景觀車廠,樓景
弟婦:Agent 話會起學校

尼個搵唔到資料起乜

伏位2.. LP 10 兩房樓景比 LP 6 兩房海景貴1 球,LP 10 無水位
弟婦:Agent 話LP 6 兩房比較細,少二手買家揀尼隻size

理據:

有冇水位?

LP 6
423 尺海景兩房
6樓C室買入價667 萬

LP 10
484 尺兩房內園樓景
6樓C室買入價736 萬

相比下,LP 10 已無乜水位,二手買家情願買LP 6 兩房海景

買入LP 10 已經無乜水位

伏位3.
LP 6 交樓質素43 分,質素麻麻
弟婦:Agent 話LP 10 承造商唔同,唔會LP 6 質素甘差

https://youtu.be/3DwhF05drI8?t=1532

25分33秒開始, 南豐啲交樓質素一向麻麻

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29667782&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

認真一問:

弟婦靚唔靚??

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/811/sy04.jpg/]img=http://img811.imageshack.us/img811/6801/sy04.th.jpg]
引用:
原帖由 bccwchan 於 2021-1-21 08:54 AM 發表

認真一問:

弟婦靚唔靚??
弟婦弟弟「型格一對」

年靑貌美

引用:
原帖由 bccwchan 於 2021-1-21 08:54 AM 發表

認真一問:

弟婦靚唔靚??
弟婦話可以「遙距收票」已經係一個問題

何解甘兒戲收票?

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-1-21 09:04 AM 發表

弟婦弟弟「型格一對」

年靑貌美
有圖有真相

你而家重可以買到LP6平價2房單位?真係笑死人
前面有2-3間學校, 學校後面係11期和12期, 一字排開屏風樓

引用:
原帖由 amypat 於 2021-1-21 08:09 AM 發表

我都覺得係

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-1-21 09:06 AM 發表

弟婦話可以「遙距收票」已經係一個問題

何解甘兒戲收票?
香港又真係落後大陸好緊要下,大陸依家我地都可以網購住宅啦,需要親身到場嗎?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]