• 瀏覽: 2,362
  • 回覆: 12
有限公司如果有董事有私人貸款是否開唔到公司銀行戶口?

熱賣及精選
不會

引用:
原帖由 hkafex 於 2021-1-20 06:33 PM 發表

不會
肯定?多謝師兄,萬分感激🙏🏻

引用:
原帖由 好滋味 於 2021-1-20 07:57 PM 發表

肯定?多謝師兄,萬分感激🙏🏻
肯定,我以前有HSBC私人貸款都可以,近年我朋友也是有幾條數,私人貸款,樓按,一樣冇問題,東亞最抵,公司結存最低1萬

引用:
原帖由 hkafex 於 2021-1-20 09:30 PM 發表

肯定,我以前有HSBC私人貸款都可以,近年我朋友也是有幾條數,私人貸款,樓按,一樣冇問題,東亞最抵,公司結存最低1萬
多謝師兄🙇🏻‍♂️因為搵咗大新做,都有約十日都未有消息,有啲擔心

唔關有冇私人貸款事,開公司銀行戶口難幾年前已經係咁,隨時兩個月都未搞掂不特止,仲好興唔批。

引用:
原帖由 pp1123 於 2021-1-21 09:37 發表

唔關有冇私人貸款事,開公司銀行戶口難幾年前已經係咁,隨時兩個月都未搞掂不特止,仲好興唔批。
本人係經D中介公司去申請公司銀行戶口......請OK...咁當然要俾D錢搞.....
利申: 非賣廣告

點解開個戶口都咁Q難架...
有間細行仲要求要有銀行轉介先得, 有大行戶口使鬼係你細行申請咩

引用:
原帖由 IwinU 於 2021-1-21 12:13 PM 發表

點解開個戶口都咁Q難架...
有間細行仲要求要有銀行轉介先得, 有大行戶口使鬼係你細行申請咩
驚人開公司銀行戶口洗黑錢嘛

引用:
原帖由 evercreative2 於 2021-1-21 11:50 AM 發表

本人係經D中介公司去申請公司銀行戶口......請OK...咁當然要俾D錢搞.....
利申: 非賣廣告
啲中介只係收錢整文件俾銀行睇,叫做幫人煩少啲,冇power影響銀行批唔批。

引用:
原帖由 好滋味 於 2021-1-20 05:09 PM 發表

有限公司如果有董事有私人貸款是否開唔到公司銀行戶口?
不會,有其他人試過 ok

引用:
原帖由 pp1123 於 2021-1-21 15:55 發表

啲中介只係收錢整文件俾銀行睇,叫做幫人煩少啲,冇power影響銀行批唔批。
起碼煩少很多野........

怕洗黑錢,怕股東關連人仕係美國制裁名單,仲有成本太高去main 一個公司戶口

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]