• 瀏覽: 35,574
  • 回覆: 333
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 leucocyte 於 2021-1-20 05:15 PM 發表

成日買落後股
1336都好過佢啦
師兄支持曹仁超的有智慧不如趁勢理論?

熱賣及精選
引用:
原帖由 DearKathy 於 2021-1-20 05:26 PM 發表

正!
支持
衝呀!明天大陽燭爆上

回覆 引用 TOP

10月中, 19蚊樓上賣了, 而家一直都未上番呢個價,

高官問責制 = 高官做左衰野, 問佢是否負責, 佢話唔制

引用:
原帖由 彭慧中 於 2021-1-20 05:27 PM 發表

師兄支持曹仁超的有智慧不如趁勢理論?
買股就要買行業中的強勢股
落後股往往是尾聲才會炒,甚至不炒

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
引用:
原帖由 kavid0 於 2021-1-20 05:31 PM 發表

All in 吊米🤘🏻😆All in 吊米🤘🏻😆All in 吊米🤘🏻😆All in 吊米🤘🏻😆All in 吊米🤘🏻😆All in 吊米🤘🏻😆All in 吊米🤘🏻😆All in 吊米🤘🏻😆All in 吊米🤘🏻😆All in 吊米🤘🏻😆
2萬億市值?

18上22是係升幅1成2, 以呢輪呢個布況,求其買隻ATMXJ都有啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 miumiujorden 於 2021-1-20 05:33 PM 發表

10月中, 19蚊樓上賣了, 而家一直都未上番呢個價,
今日企穩$18 以上收市,必上$22

引用:
原帖由 leucocyte 於 2021-1-20 05:34 PM 發表

買股就要買行業中的強勢股
落後股往往是尾聲才會炒,甚至不炒

引用:
原帖由 彭慧中 於 2021-1-20 05:36 PM 發表

尤其而家ETF當道既年代
最好既例子就係2013 1753.一隻升出太陽系,一隻仲係地底

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"

回覆 引用 TOP

傻仔又送錢畀阿爺仔喇

回覆 引用 TOP

Who do you think you are???

回覆 引用 TOP

中人壽,撐

回覆 引用 TOP

支持 up to 22

引用:
原帖由 彭慧中 於 2021-1-20 05:10 PM 發表

明天一支大陽燭爆上!
你今日買咗好多

提示:支持鍵盤翻頁左 右