• 瀏覽: 12,536
  • 回覆: 76
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 xp12345 於 2021-1-21 07:50 AM 發表

資金剛流入,升到$2-2.4應該冇問題

反而我八卦想知下,樓主師兄你係什麼概念去買成150萬股在身的?! 它一直沉在0.84時,感覺真係好有無力感

祝師兄賺多啲!
一般買一隻股差唔多200萬,冇特別多

熱賣及精選
1.5勁

回覆 引用 TOP

1.76

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eriealan 於 2021-1-20 08:51 PM 發表

不知道, 不過我賣了40萬股, 還有140萬股...大家同一班車....那個站下車自己決定
我希望上過$1.80
1.82

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eriealan 於 2021-1-21 09:26 AM 發表

一般買一隻股差唔多200萬,冇特別多
勁,咁我都要努力。
美容醫療呢啲好搵$好大巿場
呢個消息及方向,現在上完再上冇問題
🤓

回覆 引用 TOP

1.8放左,賺到飽左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hinpc 於 2021-1-21 09:39 AM 發表

1.8放左,賺到飽左
師兄賺多啲

當年四環不派息,基金大戶離場
現在有價有市,大戶要入番
散戶不要在大戶基金都滿倉後先再高追

引用:
原帖由 xp12345 於 2021-1-21 10:09 AM 發表

師兄賺多啲

當年四環不派息,基金大戶離場
現在有價有市,大戶要入番
散戶不要在大戶基金都滿倉後先再高追
派, 仲派吾少

引用:
原帖由 eriealan 於 2021-1-21 10:14 AM 發表

派, 仲派吾少
師兄,我係講緊點解當初佢由$3碌到去谷底,因為唔肯派息係其中之一大原因,基金要大大力離場罰佢。舊年派番息,相信就係氹番基金大戶入番。基戶大戶在,5蚊係基本,靠散戶得番5毫。

現價仲係好抵定好貴,還看大戶

引用:
原帖由 xp12345 於 2021-1-21 10:39 AM 發表

師兄,我係講緊點解當初佢由$3碌到去谷底,因為唔肯派息係其中之一大原因,基金要大大力離場罰佢。舊年派番息,相信就係氹番基金大戶入番。基戶大戶在,5蚊係基本,靠散戶得番5毫。

現價仲係好抵定好貴,還看大戶
如果不是botox...不會升那麼多
botox 10/2020 已經公佈...d 大戶好奸
現在看報告, 大陸只有 4只botox, (PRC, USA, UK, Korea)
大概100億
460 target 200個點 =30%....當10%=10億
10億已經是460 半年sales
市場估 2.50以上= 250億
P/E=40 (對手100倍)
我看有可能

引用:
原帖由 eriealan 於 2021-1-21 11:36 AM 發表

如果不是botox...不會升那麼多
botox 10/2020 已經公佈...d 大戶好奸
現在看報告, 大陸只有 4只botox, (PRC, USA, UK, Korea)
大概100億
460 target 200個點 =30%....當10%=10億
10億已經是460 半年sales
市場估 2.50以上= 250億
P/E=40 (對手100倍)
我看有可能:sm ...
咁師兄估計仲可上望幾多?

恭喜師兄,可以過個肥年

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chowchow0424 於 2021-1-21 01:39 PM 發表

咁師兄估計仲可上望幾多?
我不知道
剛剛算了如果 2021 botox sales 5億, 以distributor net margin 賺 5000萬
加上原有的
總共4億港幣
大概2.00-2.30
如果市場factor growth rate....那就2.50以上
真的不知道...

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]