• 瀏覽: 13,698
  • 回覆: 130
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-20 12:46 PM 發表

零首期係點,請教下師兄
你指先碌萬應錢個d?
業主比1成傭AA好似1手樓咁回LOR
回佣吾使報回銀行減樓價WO
當然吾好難為幫手既AA LA

熱賣及精選
買樓嘅嘢睇餸食飯,有價冇市或者有市冇價都好,並非響呢度吹下、圍爐取暖就會發生,始終要睇吓市場供求,林鄭Plan 又好,發展商呼吸Plan又好,只要有需就有求

最憎亂港佔中三妖、黃痴瘋、泛民政棍、學聯https://photos.google.com/photo/AF1QipNHnFjdO4JC-Hh1kSRicP3LhjppzS83W7N2WOM
引用:
原帖由 goodlook 於 2021-1-20 12:59 PM 發表

業主比1成傭AA好似1手樓咁回LOR
回佣吾使報回銀行減樓價WO
當然吾好難為幫手既AA LA
長見識了,謝謝

引用:
原帖由 andycody 於 2021-1-20 01:07 PM 發表

買樓嘅嘢睇餸食飯,有價冇市或者有市冇價都好,並非響呢度吹下、圍爐取暖就會發生,始終要睇吓市場供求,林鄭Plan 又好,發展商呼吸Plan又好,只要有需就有求
事實就係好多人放成年都放唔出

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-20 01:10 PM 發表

長見識了,謝謝
所以細價樓成交以估價減10-15%比較合理
最後公佈成交價又可跟估價又吾會推低市價

引用:
原帖由 goodlook 於 2021-1-20 01:15 PM 發表

所以細價樓成交以估價減10-15%比較合理
最後公佈成交價又可跟估價又吾會推低市價
原來如此
不過我見好多成交都齊頭800、1000,相信當中好多文章

早買早享受~ 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-20 09:12 AM 發表

一直想換馬,同身邊其他收租公一交流,都發現呢排樓市有二個特式:
一千萬以下樓旺市唔旺價,個個買家航住把刀來劈價,唔荀冇人出價。
一千萬以上,睇樓人少,還價幅度更深,千一、二萬市價樓仲慘,被要求劈落至一千方便林鄭plan.

尋日股市三萬點,樓市完全冇沖喜,仍然 ...
股市永遠行先過樓市,明就明,唔明永遠都係唔會明

你出豉油我出雞,點都點乾你,順便跳番 part 舞先,呵呵!!

回覆 引用 TOP

樓主咪再扮業主啦老老實實交租啦

引用:
原帖由 stman919 於 2021-1-20 12:04 PM 發表

所以劈價盤唔多而且唔劈得多
有劈得多嘅,不過睇CCL就知絕對係少數

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-20 01:28 PM 發表

原來如此
不過我見好多成交都齊頭800、1000,相信當中好多文章
新手吾知行情
跟估價入市咪要交學費LOR

引用:
原帖由 goodlook 於 2021-1-20 02:54 PM 發表

新手吾知行情
跟估價入市咪要交學費LOR
咁正常會貨比三家再同各種人吹水調查,自己心中有個合理價,唔會只睇估價嘅

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-20 04:42 PM 發表

咁正常會貨比三家再同各種人吹水調查,自己心中有個合理價,唔會只睇估價嘅
要上會點會吾理估價WO
除非吾使上會只要心頭好

引用:
原帖由 goodlook 於 2021-1-20 04:48 PM 發表

要上會點會吾理估價WO
除非吾使上會只要心頭好
我自己買得樓多經驗,邊區邊個屋苑邊層邊個方向咩價,大約都心中有數否則點知平貴荀唔荀呀,估價嘅嘢好簡單一個電話相熟銀行經理即刻報料,最重要係自己做功課和追蹤。
古惑招唔係唔知,係一定唔用,做投資更加要清清楚楚,玩底面價大風險,否則一跌/升有人玩踢契/約,就渣都冇

商輔己很多空置,又數十萬人失業,大九把食市,旅行社倒閉,大機構(包括航空界)也仆街, 樓市怎樣會好呀, 過了這個農曆年估計情況更悲慘。 現部份持貨者還發春秋大夢會有傻九接棒吧,所以旺丁不旺財,稍后丁財也沒有啦。 地產商現盡量吹水放貨,希望殺得多少就多少。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]