• 瀏覽: 13,762
  • 回覆: 130
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 THZX 於 2021-1-20 12:00 PM 發表

香港股市大大部分是中國股票, 跟香港本土經濟無關, 對樓市沒指標作用.
同意

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-20 11:36 AM 發表

調轉心態,你而家出去買樓都預了好多風險成本,疫情、中美、經濟、失業,你唔通仲追價咁醒目咩,當然劈一成預墊底係正常心理
你有人劈,冇晒冇實力業主你點劈都冇用

引用:
原帖由 wize 於 2021-1-20 12:02 PM 發表

所以劈價盤唔多而且唔劈得多

免責聲明:本人的內容及圖片並不打算向任何人提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之來源可靠.也不表示本人保證任何資料均屬完整.可靠.準確.具時效或適用
大把移民盤同銀主盤爭住出,今年又有幾萬樓花預售去競爭,二手樓唔劈點賣得出?

引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2021-1-20 11:43 AM 發表

有住屋需求始終要買 唔買都要交租啦
今年開始情況特殊, 多人移民就冇住屋需要亦唔會租樓

咁真係多人走

免責聲明:本人的內容及圖片並不打算向任何人提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之來源可靠.也不表示本人保證任何資料均屬完整.可靠.準確.具時效或適用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wize 於 2021-1-20 12:02 PM 發表

源源不斷有,呢幾年一半係高成數

引用:
原帖由 陳知英 於 2021-1-20 12:06 PM 發表

今年開始情況特殊, 多人移民就冇住屋需要亦唔會租樓
所以租金急插

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳知英 於 2021-1-20 12:04 PM 發表

大把移民盤同銀主盤爭住出,今年又有幾萬樓花預售去競爭,二手樓唔劈點賣得出?
Sad but True.

回覆 引用 TOP

如果你真係業主 咪試下照所謂市價放係咪真係放到

引用:
原帖由 陳知英 於 2021-1-20 12:04 PM 發表

仲有明日大魚幾十萬個單位爭出貨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-1-20 12:26 PM 發表

如果你真係業主 咪試下照所謂市價放係咪真係放到
有價無市

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-20 09:12 AM 發表

一直想換馬,同身邊其他收租公一交流,都發現呢排樓市有二個特式:
一千萬以下樓旺市唔旺價,個個買家航住把刀來劈價,唔荀冇人出價。
一千萬以上,睇樓人少,還價幅度更深,千一、二萬市價樓仲慘,被要求劈落至一千方便林鄭plan.

尋日股市三萬點,樓市完全冇沖喜,仍然 ...
銀行托住估價
只要有資產收入穩定
銀行肯借
細價樓可以玩到零首期
1000以下咪仲有得玩下LOR
1000以上無運行

引用:
原帖由 goodlook 於 2021-1-20 12:44 PM 發表

銀行托住估價
只要有資產收入穩定
銀行肯借
細價樓可以玩到零首期
1000以下咪仲有得玩下LOR
1000以上無運行
零首期係點,請教下師兄
你指先碌萬應錢個d?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]