• 瀏覽: 57,083
  • 回覆: 414
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 海邊巨蛋 於 2021-1-25 04:29 PM 發表

有錢有人租,簡單
未必。

熱賣及精選
引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-1-25 11:31 PM 發表

你嚟啲咪係見人屌硬好就話人淡淡囉, 咁有吉士你唔好留備用現金唔好評估過風險承受能力就買, 反正睇燈都唔保證唔會撞死你咁就直接衝啦
唔好意思喎, 我夠料唔會好似樓主咁高風險, 我儲緊錢買樓喎
慢慢儲慢慢儲, 儲一蚊樓價升五蚊, 得閒記得上黎放負啊, 繼續搵責任感啦

租樓嘅人唔洗反工架?

引用:
原帖由 55699飛行棋 於 2021-1-26 09:34 AM 發表

慢慢儲慢慢儲, 儲一蚊樓價升五蚊, 得閒記得上黎放負啊, 繼續搵責任感啦
好撚驚呀, 我都有話過只要屋企唔等你養其實買樓無啲人講得咁難架, 睇啲唔睇啲
唔好意思呀, 我屋企無咩負擔, 所以儲緊嘅錢追得到升幅喎

40歲的小妹?🤣🤣🤣

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-1-26 07:53 PM 發表

好撚驚呀, 我都有話過只要屋企唔等你養其實買樓無啲人講得咁難架, 睇啲唔睇啲
唔好意思呀, 我屋企無咩負擔, 所以儲緊嘅錢追得到升幅喎
係囉, 繼續同老豆老母住咪幾好, 食老豆住老豆, 得閒上網睇下人講買樓賣樓, 無得參與睇下都好呀

引用:
原帖由 55699飛行棋 於 2021-1-27 10:53 AM 發表

係囉, 繼續同老豆老母住咪幾好, 食老豆住老豆, 得閒上網睇下人講買樓賣樓, 無得參與睇下都好呀
鬼叫你唔係嚟個年代嘅後生仔只要唔大使同搵份有得升嘅工可以輕鬆儲錢結婚買樓咩, 你葡萄唔到架啦

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-1-27 11:47 AM 發表

鬼叫你唔係嚟個年代嘅後生仔只要唔大使同搵份有得升嘅工可以輕鬆儲錢結婚買樓咩, 你葡萄唔到架啦
曲直難分, 買唔到樓姐, 唔使思維都亂埋喎

引用:
原帖由 海邊巨蛋 於 2021-1-25 16:30 發表

你經歷過跌價未,你知唔知乜嘢叫call loan
我20幾年前已開始買樓,97都曾經負資產,正常人個個月準時供款係唔需要驚call loan,就算樓價跌都冇問題。

不過買樓都係要量力而為,就算銀行唔會因樓價跌而call loan,自己供唔掂都係頭痕。

基本上喺你哋要有目標,為自己增值。樓升值,人工又升!

唔買 見樓價升,辛苦
買    嫌棄樓差, 辛苦
睇開D,買唔買都好閒

历史牛熊街货数据https://rockman。serveblog。net/warrant
引用:
原帖由 zidane1 於 2021-1-19 04:11 PM 發表

大家好!小妹係今個夏天成功上車,是剛30年的居屋屋苑,由於本人無父母幹,人工唔高,全靠自己與老公租樓多年後(辛苦的過程唔講啦),只能勉強上車。但我其實覺得好荒謬,只是30年3百多尺的舊居屋,卻用上我們筆生的積蓄,樓按係用盡所有身家之後,仲要供到70歲先供完,最好60歲後一個文員仔唔好俾人抄,否則我都諗唔到點算。

問題嚟啦,由於已用上筆生金錢,又擔心依家份工唔穏定,心理壓力好大。而且樓齡又有番 ...
大跌你頂唔頂得順

買樓一定無錯
但買到你咁辛苦仲要搞到有情緒病...
你賣都要等多2年
呢2年當俾時間自己考慮清楚啦

引用:
原帖由 55699飛行棋 於 2021-1-27 12:13 PM 發表

曲直難分, 買唔到樓姐, 唔使思維都亂埋喎
我只係比緊中肯意見人地知道樓主個風險係大, 樓市唔會永遠gogogo, 宜家樓市同經濟風險相對大, 樓主風險承受能力又低, 有咩事隨時唔止瞓街.
有啲人見我屌硬好就話我一世買唔到, 但係又唔睇下我講過啲乜, 我就係風險細嘅一群準備緊買樓, 但係我無需要喺樓主面前吹, 更唔會水樓主話佢都叫風險細

你呢我就唔知你買唔買到會唔會買到破產. 我呢, 就係買到樓兼風險細, 細風險嚟啲野葡萄唔到

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]