• 瀏覽: 5,287
  • 回覆: 56
  • 追帖: 1
我有個朋友(叫佢P仔)早5-8年賣咗自住,想高賣低買,賣果時又話現價高,隨時加息遲早冧市,講下講下租樓租咗幾年,樓價就升咗幾倍,佢而家個人好有戾氣,講起樓市就無哂理性,係咁講大跌就嚟,尤其係呢1-2年,撞正社運,肺炎+失業移民潮,佢更加偏激,成日上討論區發表負能量,但個市都係無乜點跌,我地成班朋友,苦口婆心叫佢上返車,佢又左一口冧市,右一口大跌,完成沉醉自己既幻想當中,想問下自位網友,有乜方法令佢接受現實上返車,定由佢自生自滅、永遠自怨自艾算,多謝各位🙏🙏🙏

你分享下自已點樣去年上車,飽受衝擊,樓價跌一成仍冇有怕嘅經驗佢知,睇下會唔會壯到佢膽同你跳入火坑一齊捱

租樓日日賺

點解要上返車?

買賣物業純粹個人決定,邊個眼光獨到無人知
我只知道買平左唔會多謝你, 買貴左只會憎恨你一世

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-19 01:33 PM 發表

你分享下自已點樣去年上車,飽受衝擊,樓價跌一成仍冇有怕嘅經驗佢知,睇下會唔會壯到佢膽同你跳入火坑一齊捱
我分享咗喇,我同佢講我趁市唔好,仆到業主傻瓜,低1成買,現價樓上成交貴我買入100萬,佢都係繼續念咒語講大跌大冧大跌大冧咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有女2 於 2021-1-19 01:35 PM 發表

租樓日日賺

點解要上返車?
佢可能啱既,但呢幾年租樓都租咗成百萬喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 55699飛行棋 於 2021-1-19 01:35 PM 發表

一場朋友,唔想佢繼續做租租,橫掂都要畀錢,點解唔供要租呢,但佢就係唔聽

我覺得就算好朋友都不用勸佢,有時過度關心反而影響大家感情

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 55699飛行棋 於 2021-1-19 01:35 PM 發表

佢想拉朋友落水同佢一齊捱驚風散

回覆 引用 TOP

由佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mclam0505 於 2021-1-19 01:42 PM 發表

一場朋友,唔想佢繼續做租租,橫掂都要畀錢,點解唔供要租呢,但佢就係唔聽
朋友會問你,如果出年加息又樓價跌點算,你點答佢?

由佢

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

洗腦程式巳經完成,任何忠言都唔會聽得入耳,唯一由市場將佢狠狠懲戒,先會識醒。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-19 01:45 PM 發表

朋友會問你,如果出年加息又樓價跌點算,你點答佢?
佢好似你咁問由13年問到今時今日,我話要加一早加咗啦,個H今日得0.1炸陰公,佢聽完繼續念咒語

不下十個朋友以前都係賣咗樓等樓價冧再買返, 但係到現在已經畀咗二三百幾萬租! 都仲未上到車喎! 非常憎恨當初抹黑香港昆佢哋賣樓嘅美金泛民!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]