• 瀏覽: 10,718
  • 回覆: 54
  • 追帖: 4
^「證券會籍計劃」各會籍級別的要求:
  會籍級別 「鑽星」會員 
「金星」會員 
「銀星」會員 
「晉星」會員
每個會籍有效期內的累計證券交易金額要求或投資資產市值要求 

鑽:港幣3千萬元或以上 / 成為私人財富客戶
金: 港幣3百萬元或以上 至 港幣3千萬元以下 
銀:港幣30萬元或以上 至 港幣3百萬元以下
晉: 港幣30萬元以下

熱賣及精選
引用:
原帖由 Avone 於 2021-1-20 09:19 AM 發表

^「證券會籍計劃」各會籍級別的要求:
  會籍級別 「鑽星」會員 
「金星」會員 
「銀星」會員 
「晉星」會員
每個會籍有效期內的累計證券交易金額要求或投資資產市值要求 

鑽:港幣3千萬元或以上 / 成為私人財富客戶
金: 港幣3百萬元或以上 至 港幣3千萬元以下 
銀:港幣30萬元或以上 至 港幣3百萬元以下
晉: 港幣30萬元以下

https://www.bochk.com/dam/investment/sec_fee_tc.pdf

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 6981 於 2021-1-20 09:12 AM 發表

好似要私人銀行先免費
早兩年問過佢哋,點解抽唔中新股都要收費,佢問我係乜嘢戶口,我話要排最長而得一個窗口果種普通戶口。佢話,只要升級做中銀理財戶口,抽唔抽中都唔收費用。。。。當時佢話中銀理財戶口最少有一百萬存款以上,每月結餘少過一百萬,要收300蚊行政費。。。。。中銀理財戶口每年股票保管費,是普通戶口的一半。
你每個月有冇一百萬“閒錢”擺在戶口先,不過,而家有冇改就唔知,可能改到更辣都未定。

[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁

所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者可被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。
引用:
原帖由 gk3328 於 2021-1-20 09:21 AM 發表

早兩年問過佢哋,點解抽唔中新股都要收費,佢問我係乜嘢戶口,我話要排最長而得一個窗口果種普通戶口。佢話,只要升級做中銀理財戶口,抽唔抽中都唔收費用。。。。當時佢話中銀理財戶口最少有一百萬存款以上,每月結餘少過一百萬,要收300蚊行政費。。。。。中銀理財戶口每年股票保管費,是普通戶口的一半。
你每個月有冇一百萬“閒錢”擺在戶口先,不過,而家有冇改就唔知,可能改到更辣都未定。
我諗佢改左, 而家上佢網頁睇個PDF寫明要私人財富管理先免費

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Avone 於 2021-1-19 11:27 PM 發表

中銀第一次收的是「手數紙」
每手收$2.5,最低消費$30,最高額$200。
每半年5月31日前,或11月30日前,任何這個日期前有股票曾經入倉,每半年收$150 (倉託管費)
thank you c hing 詳盡解答

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gk3328 於 2021-1-20 09:03 AM 發表

中銀理財戶口。
我係中銀理財戶口,有供樓有ML賺高息,是否都免

回覆 引用 TOP

中銀理財 以前抽中都免收100 ,所以我咩股都抽,但而家冇咗呢支歌唱, 中唔中都要收100

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NorthPark 於 2021-1-19 11:14 PM 發表

thank you ching,
唯有多 d 抽, 中多 d, 幫補吓託管費囉.
$25 一個月
其實好少

回覆 引用 TOP

借問聲hsbc要收1%經紀佣金,抽唔中會唔會退番?

回覆 引用 TOP

唔會

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]