• 瀏覽: 10,673
  • 回覆: 54
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 井底含情的師姐 於 2021-1-19 01:13 PM 發表

我會選擇借孖展就用中銀,現金抽就會用耀才或者致富(不過致富、耀才如果你拎得十萬八萬抽新股熱門嗰啲一定分唔到畀你)
十萬攞黎借孖都成球咯,就算現金抽都多手,點都得閒中下嘅

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
剛網上開戶,証卷戶口又要等打來審批

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Versailles 於 2021-1-19 01:44 PM 發表

大貓好似1月1 日
完左個優惠
大貓抽唔中都唔使俾手續費🤷‍♂️

回覆 引用 TOP

讓我澄清一吓.

大貓現金中唔中都免收50蚊手續費, 年年都免收, 今年都沒有例外.

中銀現金中唔中都要收100蚊手續費.

大貓中銀中了, 都要收30蚊存倉費.

如果本身已有貨在大貓或中銀都好 d,

我就本身沒有貨在大貓或中銀, 如果抽中了, 又存過夜, 大貓就應該要每月比25蚊託管費, 中銀就應該要每半年比150蚊託管費,  

請問如果抽到後即日放, 不過夜, 大貓會收我25蚊託管費,  中銀會收我150蚊託管費嗎?

謝謝解答

引用:
原帖由 NorthPark 於 2021-1-19 05:30 PM 發表

讓我澄清一吓.

大貓現金中唔中都免收50蚊手續費, 年年都免收, 今年都沒有例外.

我就本身沒有貨在大貓或中銀, 如果抽中了, 又存過夜, 大貓就應該要每月比25蚊託管費, 中銀就應該要每半年比150蚊託管費,  

請問如果抽 ...
我都想知!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NorthPark 於 2021-1-19 05:30 PM 發表

讓我澄清一吓.

請問如果抽 ...
之前問過HSBC
唔過夜都要收

引用:
原帖由 jojomick 於 2021-1-19 12:55 PM 發表

先謝,抽唔中都要俾?
當然。銀行要幫你做,先可以抽。中唔中是冇關係的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 床上性感的腳毛 於 2021-1-19 10:21 PM 發表

之前問過HSBC
唔過夜都要收
thank you ching,
唯有多 d 抽, 中多 d, 幫補吓託管費囉.

引用:

讓我澄清一吓.

請問如果抽 ...
中銀第一次收的是「手數紙」
每手收$2.5,最低消費$30,最高額$200。
每半年5月31日前,或11月30日前,任何這個日期前有股票曾經入倉,每半年收$150 (倉託管費)

引用:
原帖由 cy36hk 於 2021-1-19 12:49 PM 發表

$100 大元
100 好似唔係隻隻都要

引用:
原帖由 gk3328 於 2021-1-19 02:40 PM 發表

睇你有幾多身家在中銀,身家越多(即係戶口越高級),抽唔中乜嘢費用都免
要幾多身家先免費

引用:
原帖由 好味的榴槤 於 2021-1-19 11:50 PM 發表

要幾多身家先免費
不是計身家
是計股票交易金額達$3千萬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 剋星 於 2021-1-19 11:35 PM 發表

100 好似唔係隻隻都要
中銀抽螞蟻🐜那次就免收$100

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 好味的榴槤 於 2021-1-19 11:50 PM 發表

要幾多身家先免費
中銀理財戶口。

[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁

所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者可被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。
引用:
原帖由 gk3328 於 2021-1-20 09:03 AM 發表

中銀理財戶口。
好似要私人銀行先免費

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]