• 瀏覽: 28,563
  • 回覆: 270
  • 追帖: 1
有希望

熱賣及精選
引用:
原帖由 alexlam886 於 2021-1-19 11:56 AM 發表

最近估計農曆新年之後,失業率升到8%以上。

香港公司宜家只佔恆指較少比重
hsi 因此不可以反映香港經濟

代表辭職,全職炒股

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-1-20 12:04 AM 發表

轉角市會害死很多人,唔信唔信又一次!
師兄英明👍👍👍
金融界同你講今年30個月花紅呀
啲人報案話 無左1億半
咁多人無飯開 失業
個市會升???

我同人講,俾人罵,罵我架都係啲金融佬。
講咩未來新經濟 ~ 坦白講 我唔反對 但唔好太過份
小賭怡情 大賭必輸
7-10年 一災 睇能力, 不要誤信 老老實實打份工少少投資 唔會輸好多

引用:
原帖由 巴士可愛的獅子 於 2021-1-20 11:45 AM 發表

香港公司宜家只佔恆指較少比重
hsi 因此不可以反映香港經濟
叻!
講出重點呀!
小心 小心

引用:
原帖由 日子都係要捱 於 2021-1-20 12:05 PM 發表

金融界同你講今年30個月花紅呀
啲人報案話 無左1億半
咁多人無飯開 失業
個市會升???

我同人講,俾人罵,罵我架都係啲金融佬。
講咩未來新經濟 ~ 坦白講 我唔反對 但唔好太過份
小賭怡情 大賭必輸
7-10年 一災 睇能力, 不要誤信 老老實實打份工少少投資 唔會輸好多
股市是零和遊戲,金溶佬30個月花紅花紅花紅,花紅的錢邊到嚟?唔通真係聯儲局派錢?借了不用還分花紅算了???

引用:
原帖由 alexlam886 於 2021-1-19 11:56 AM 發表

無工開唔代表無錢

.    @@@
   (  •̀ω •́  )::       ∧_∧  つ≡つ     
   へ__  / /:: (     `  Д´)=つ≡つ
(_\\  ミ)/::  (っ ≡つ=つ
  | `-イ::     |   /
  /y  ):: (   ヽノ
 //  /::      ノ>ノ
引用:
原帖由 日子都係要捱 於 2021-1-20 12:07 發表

叻!
講出重點呀!
小心 小心

國內啲新經濟及科技股完全主導

引用:
原帖由 BuSung 於 2021-1-20 01:12 發表

代表市場資金太多,而且恆指嚴重落後(因2020年恆指全年計跌九百幾點但美國股市創新高),投資者認為港股PE還很低所以大舉入市。還有失業率和恆指不一定掛勾,加上全球QE印銀紙,以致股市及樓市會/將會持續向上。
同意嘅

失業既人平時都唔會有能力炒股,關乜

引用:

07年17年經濟好好、冇黑暴冇美肺
E家全世界冚家⋯⋯一到三萬頂位附近
吾知跌幾多

威左一日又歸於平淡

科技是生活的未來,亦是錢的未來。阿里巴巴大到不能倒!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]