• 瀏覽: 16,120
  • 回覆: 183
小弟最近想換樓,浩景臺似乎係一個唔錯選擇,已實地考察過,交通可以接受,唯獨民生配套不足,請問有無師兄師姐住係浩景臺?如果要買外賣最近餐廳要去到邊?

thanks all

引用:
原帖由 fongshuyuen 於 2021-1-19 11:47 AM 發表

小弟最近想換樓,浩景臺似乎係一個唔錯選擇,已實地考察過,交通可以接受,唯獨民生配套不足,請問有無師兄師姐住係浩景臺?如果要買外賣最近餐廳要去到邊?

thanks all
以前我有個朋友上車。(約十二三年前)
佢家人住唔記得葵涌廣場定係新葵芳花園。。
佢想近家人所以就選擇睇浩景臺!
但係浩景臺位處山上配套真係極差。。
我諗最近要喺葵芳或者荔景買嘢。
好似長沙灣都有架小巴上去。。

最後我建議佢睇埋青衣藍澄灣
最後佢發覺價錢差唔多(依家唔知分別大唔大呢?)
同埋嗰度配套比較多又有小巴落葵芳
最後佢選擇咗藍澄灣!

我覺得你可以嘗試搵多一個選擇。

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-1-19 11:51 AM 發表

以前我有個朋友上車。(約十二三年前)
佢家人住唔記得葵涌廣場定係新葵芳花園。。
佢想近家人所以就選擇睇浩景臺!
但係浩景臺位處山上配套真係極差。。
我諗最近要喺葵芳或者荔景買嘢。
好似長沙灣都有架小巴上去。。

最後我建議佢睇埋青衣藍澄灣
最後佢發覺價錢差唔多(依家唔知分別大唔大呢?)
同埋嗰度配套比較多又有小巴落葵芳
最後佢選擇咗藍澄灣!

我覺得你可以嘗試搵多一個選擇。
thanks Ching
因為我屋企人住長沙灣,一程van仔到,所以先考慮浩景臺。

藍澄灣都OK,不過可能近海唔係太中意

引用:
原帖由 fongshuyuen 於 2021-1-19 12:23 PM 發表

咁你都已經知道買日常生活要喺長沙彎啦

浩景臺上面喺舒服又實用嘅。。
不過真心轉手難

生活日常野可以係長沙灣買,但食野無理由走到咁遠,果程小巴都要15~20分鐘。其實我比較關心附近餐廳,好似宜家好多時間WFH,日日都係外面買返黎食,如果要日日煮或者去咁遠真係好唔方便。

另外師兄亦帶出另外一個問題,就係轉售。我見有好多放盤,都有半年或以上都未放出,依點都係要考慮。

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-1-19 12:45 PM 發表

不過真心轉手難
咁華景轉手會唔會好小小

華景山莊正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ahloahlo 於 2021-1-19 03:07 PM 發表

咁華景轉手會唔會好小小
華景幾好,不過中原納入美孚區,分分中吾知幫襯左阿伯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-1-19 12:45 PM 發表

不過真心轉手難
咁cheap,轉手吾難,現在最緊要夠cheap

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fongshuyuen 於 2021-1-19 12:23 PM 發表

但係小巴直達荔景地鐵門口,好方便,荔景又勁方便
好過果D荃西躝黎躝去先到步

引用:
原帖由 ahloahlo 於 2021-1-19 03:07 PM 發表

咁華景轉手會唔會好小小
都窄啦。。。睇成交。。

浩景臺更少

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-1-19 03:17 PM 發表

都窄啦。。。睇成交。。

浩景臺更少
咁真係青衣好過

引用:
原帖由 ahloahlo 於 2021-1-19 03:18 PM 發表

咁真係青衣好過
連米米都覺得荔景好D

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-1-19 03:17 PM 發表

都窄啦。。。睇成交。。

浩景臺更少
華景價根本算平,都有好多買賣,細三一千萬以下,當cheap三房咁住

引用:
原帖由 fongshuyuen 於 2021-1-19 01:15 PM 發表

生活日常野可以係長沙灣買,但食野無理由走到咁遠,果程小巴都要15~20分鐘。其實我比較關心附近餐廳,好似宜家好多時間WFH,日日都係外面買返黎食,如果要日日煮或者去咁遠真係好唔方便。

另外師兄亦帶出另外一個問題,就係轉售。我見有好多放盤,都有半年或以上都未放出,依點都係要考慮。
有小巴去激安架

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]