• 瀏覽: 54,232
  • 回覆: 339
  • 追帖: 4
本身住大埔補地價公屋.
想向上流住返私樓.
本來諗住貪平去望下天水圍啲盤.
點知發覺環境清幽.
購物方便, 屋苑還有免費SHUTTLE BUS接駁各商場及西鐵站.
係返工要搭多半小時車. 但遲下開通屯馬線對我黎講都算方便.
最緊要係個景觀好開揚. 價錢合理. 裝修都算新淨.
可能天水圍一直被標簽係悲情城市所以樓價還算低. 益咗我呢個無要求而且BUDGET有限既人. 
希望大家都繼續打併. 有無樓都可以生活愉快~

熱賣及精選
引用:
原帖由 bbq30624 於 19/1/2021 11:38 發表

本身住大埔補地價公屋.
想向上流住返私樓.
點知發覺環境清幽.
購物方便, 屋苑還有免費SHUTTLE BUS接駁各商場及西鐵站.
可能天水圍一直被標簽係悲情城市所以樓價還算低. 益咗我呢個無要求而且BUDGET有限既人. 
希望大家都繼續 ...

回覆 引用 TOP

恭喜

回覆 引用 TOP

遠d 都好,放假多d 留喺屋企,少d 燒費

回覆 引用 TOP

師兄買左2房定3房

引用:
原帖由 SIU明 於 2021-1-19 03:31 PM 發表

師兄買左2房定3房
我買兩房咋...

3房其實有啲價錢差唔多既. 但裝修就差啲, 再大執要預多一筆錢. 所以兩房睇岩咗即時決定買.

引用:
原帖由 bbq30624 於 2021-1-19 11:38 AM 發表

本身住大埔補地價公屋.
想向上流住返私樓.
點知發覺環境清幽.
希望大家都繼續 ...
是否接咗聞屎黨啲單位?

引用:
原帖由 bbq30624 於 2021-1-19 03:36 PM 發表

我買兩房咋...

3房其實有啲價錢差唔多既. 但裝修就差啲, 再大執要預多一筆錢. 所以兩房睇岩咗即時決定買.
恭喜哂
一步一步上,遲d一開二,做收租佬

本身疫情都少咗出街..
如果想行大型商場, 其實去屯門市中心, 元朗yoho同荃灣西既donki都算方便既...

醒目

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SIU明 於 2021-1-19 03:38 PM 發表

恭喜哂
一步一步上,遲d一開二,做收租佬
多謝.

一開二有點難, 因為另一半收入有限, 過唔到壓測.

其實大埔層補地價公屋一早轉按咗5成首期. 就係壓測問題一直買唔到第2間. 唯有放棄間公屋自己轉持嘉湖. 始終將來退休住私樓舒服過住公屋嘛.

引用:
原帖由 kks668 於 2021-1-19 03:36 PM 發表

是否接咗聞屎黨啲單位?
應該不是吧? 佢地啲單位好似全部都係過海果邊?

引用:
原帖由 bbq30624 於 2021-1-19 03:43 PM 發表

應該不是吧? 佢地啲單位好似全部都係過海果邊?
好難講,聞屎黨咁多黑金唔周圍買啲樓做咩?

恭喜你完成火棒交接儀式

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]