• 瀏覽: 54,226
  • 回覆: 339
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2021-1-19 06:42 PM 發表

其實差唔多就應該三房 一步到位 有啲裝修設計公司可以俾你分期付款
爭幾十個
三房抵買D

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
師兄大約咩價錢?

有嘢做無問題

回覆 引用 TOP

恭喜

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

恭喜

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett

回覆 引用 TOP

收樓時最緊要聞下周圍有無屎味

引用:
原帖由 kks668 於 2021-1-19 07:37 PM 發表

收樓時最緊要聞下周圍有無屎味
屎味

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
引用:
原帖由 edbe 於 2021-1-19 07:40 PM 發表

屎味
最驚係聞屎黨要走佬放出嚟的

回覆 引用 TOP

以前嘉湖租盤賣盤都好平唔值錢,我有朋友在2001 年買入三房單位都110萬!而家應該貴咗好多,但價格都比其化區落後,抵買!

引用:
原帖由 海島野生 於 2021-1-19 07:47 PM 發表

以前嘉湖租盤賣盤都好平唔值錢,我有朋友在2001 年買入三房單位都110萬!而家應該貴咗好多,但價格都比其化區落後,抵買!
而家最少都5球幾
賺到笑

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

十大屋苑,保值

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq30624 於 2021-1-19 04:39 PM 發表

又唔算接火棒, 將來的事沒人知.
但我想說, 就算唔買都要租.
樓市只會出現3個情況
大跌 - 會有蝕本風險
小跌, 平穩 - 計返租樓成本其實打和
小升, 大升 - 有錢賺

咁其實都真係大跌先會蝕錢. 現在息口很低...我供樓又真係平過租.
老實講, 之前間公屋我係2010年補地價買既. 當時所有人都說我白痴花百萬買層二手公屋...
十年後. 我賺了3倍, 買嘉湖不用額 ...
你尼句講得太岩了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-1-19 06:03 PM 發表

恭喜,上天俾咗兩次機會我買嘉湖,我都無買到,死要買港島樓,而家好後悔
師兄咩原因尼?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]