• 瀏覽: 54,214
  • 回覆: 339
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 bbq30624 於 2021-1-19 03:41 PM 發表

多謝.

一開二有點難, 因為另一半收入有限, 過唔到壓測.

其實大埔層補地價公屋一早轉按咗5成首期. 就係壓測問題一直買唔到第2間. 唯有放棄間公屋自己轉持嘉湖. 始終將來退休住私樓舒服過住公屋嘛.
管理費貴幾倍,你退咗休就心痛

熱賣及精選
邊有得輸

引用:
原帖由 JingKing 於 2021-1-19 05:47 PM 發表

管理費貴幾倍,你退咗休就心痛
我間嘉湖三房每月管理費$1075

而家市區公屋租金都3000-4000
點解唔買樓?笨

環境清幽,購物方便就是要求啦

梗系旺角好市區屎渠周圍都系,超方便疴屎

回覆 引用 TOP

恭喜,上天俾咗兩次機會我買嘉湖,我都無買到,死要買港島樓,而家好後悔

公屋換私樓一定好好多 同埋以家大埔交通未必好過天水圍

引用:
原帖由 bbq30624 於 2021-1-19 04:42 PM 發表

唉...我都想買3房呀...可惜平既, 地板都是那些柚木. 打理麻煩.
貴既相差一百萬. 我又不想戶口清零, 唯有退而求其次買兩房啦...
系我就買三房,叫人磨一下地板,,幾年後再裝修

如果巴士的確係天水圍多線過元朗,但天水圍有個問題係塞燈位,設計上係輕鐵路口反應到,呢樣就慢過元朗,但如果住樂湖個邊就問題少d

西鐵我元朗朗屏都上到車,班次都密又唔怕塞車,同埋轉輕鐵會快天水圍多十分鐘落車,當然嘉湖環境同面積就再大同平d 各有各好啦

嘉湖好抵住
認真mode

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

元朗無得輸,又有北環線、又有屯赤路、又近創科園!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kks668 於 2021-1-19 03:46 PM 發表

好難講,聞屎黨咁多黑金唔周圍買啲樓做咩?
“無名氏”既捐款?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq30624 於 2021-1-19 03:36 PM 發表

我買兩房咋...

3房其實有啲價錢差唔多既. 但裝修就差啲, 再大執要預多一筆錢. 所以兩房睇岩咗即時決定買.
其實差唔多就應該三房 一步到位 有啲裝修設計公司可以俾你分期付款

恭喜

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]