• 瀏覽: 17,389
  • 回覆: 353
睇嚟樓主有排瞓唔到覺。

熱賣及精選
引用:
原帖由 160匹飛度仔 於 2021-1-19 04:31 PM 發表

就算出口都5會全部受影響,訂單一樣有,我公司做燈具都係全部出口,上年8月開始已經復甦,而家最大問題5係冇單,而係5夠吉櫃入黎,訂貨櫃都要提前好耐先有
Ok, thx

引用:
原帖由 palive 於 2021-1-19 04:39 PM 發表

睇嚟樓主有排瞓唔到覺。
好好瞓,股票又賺四成

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-19 04:12 PM 發表

騰訊是youtube?
唔快得大陸人當周太福係周大福
大陸好似冇周太福呢個物種,周六福就有,周大福同六福混合體!

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-1-19 11:24 AM 發表

你睇佢貼個youtube link 係反華頻道就知道啦
佢肯定系黃屍,如果吾系就系奸細

大陸只係改變了消費模式。
另外,人口移動也是很重要的因素,香港太細,港人好難理解。
這種視頻一般講一點,又不講一點,不能盡信。

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-1-19 12:06 PM 發表

頻道喎,大陸民工?圍城記?繁體字?大陸民工用繁體字?
師兄好精明。啲文宣吾識簡體字,

引用:
原帖由 急焦正金童 於 2021-1-19 05:01 PM 發表

師兄好精明。啲文宣吾識簡體字,
你試下在youtube個標題出簡體字呀同志,翻牆識唔識先

引用:
原帖由 急焦正金童 於 2021-1-19 04:58 PM 發表

佢肯定系黃屍,如果吾系就系奸細
一睇你就係甲甴來挑撥人民內部矛盾

引用:
原帖由 marcominnie 於 2021-1-19 12:11 PM 發表

你知唔知大陸食物不能自給自足
甘點解香港人會買到中國米、菜、豬肉,牛肉,雞之類。中國吾夠食仲出到貨比香港同澳門。只系香港人吾中意食中國米之馬。中國都有出口糧食架。

引用:
原帖由 samwggg1 於 2021-1-19 05:00 PM 發表

大陸只係改變了消費模式。
另外,人口移動也是很重要的因素,香港太細,港人好難理解。
這種視頻一般講一點,又不講一點,不能盡信。
不能信,也引發討論,有人話唔同區唔同情況較為中立,不過大陸盛況已不複2017前,呢個相信係事實,也好難再來香港掃樓

引用:
原帖由 急焦正金童 於 2021-1-19 05:07 PM 發表

甘點解香港人會買到中國米、菜、豬肉,牛肉,雞之類。中國吾夠食仲出到貨比香港同澳門。只系香港人吾中意食中國米之馬。中國都有出口糧食架。
香港人有幾多人食中國米呀,完全唔了解香港,阿新香港人你成日食?

引用:
原帖由 急焦正金童 於 2021-1-19 05:07 PM 發表

中國土地污染係不能逆轉

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-1-19 12:28 PM 發表

你仲係講埋啲歪理想抹黑大陸,依家好難昆到人㗎喇!
sure

使期望!?大陸人已經買咗十幾年啦 你發夢都發咗好耐

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]