• 瀏覽: 17,249
  • 回覆: 353
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-22 08:44 AM 發表

通到關,你香港咁多確診,冇大陸人敢來
咁你咪已經有答案囉

熱賣及精選
引用:
原帖由 HKingdom 於 2021-1-22 08:52 AM 發表

咁你咪已經有答案囉
咪就係有答案

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-19 10:21 AM 發表

不止商鋪,大陸工廠區都好冷清,如果唔靠大陸人,樓價會唔會回到自由行之前?
外省民工個個搵夠想提早返去咋。今年國內製造業蓬勃到不得了,工人求佢地留都留唔住呀!

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2021-1-22 09:23 AM 發表

外省民工個個搵夠想提早返去咋。今年國內製造業蓬勃到不得了,工人求佢地留都留唔住呀!
返去?你唔知來回交通工具都要七日檢測令,檢測都要排幾個小時

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-22 09:41 AM 發表

返去?你唔知來回交通工具都要七日檢測令,檢測都要排幾個小時
你知唔知 25/1 之後先走的話,好多地方返到老家要隔離無得過年呀?對佢地黎講,寧願過完年返黎時候檢測 7日,定係年都無得過好?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-19 05:08 PM 發表

香港人有幾多人食中國米呀,完全唔了解香港,阿新香港人你成日食?
你譏吾識字架,我味講左只系香港人吾食中國米囉,盲俠。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 marcominnie 於 2021-1-19 05:08 PM 發表

中國土地污染係不能逆轉
美國出口瘦肉精豬肉去台灣,人為污染,己又能逆轉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-19 01:20 PM 發表

咪就係人流稀少,大陸本土消費都疲弱,點期望佢地夠膽來香港買樓?
起碼中國無死50萬人,呢個第一比美國領,所以美國棺材業都人頭湧湧,對比之下中國人流稀梳啲。呢一樣中國系輸蝕啲既,亦都吾會同人爭。

引用:
原帖由 急焦正金童 於 2021-1-24 12:23 PM 發表

起碼中國無死50萬人,呢個第一比美國領,所以美國棺材業都人頭湧湧,對比之下中國人流稀梳啲。呢一樣中國系輸蝕啲既,亦都吾會同人爭。
中國正接燒屍
正燒好呀,  棺材都唔洗
韭菜又贏

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]