• 瀏覽: 17,351
  • 回覆: 138
引用:
原帖由 stevenhendry 於 2021-1-19 11:35 AM 發表

等左咁多年,梗係等到沙士價先入啦,唔係認輸嘛
每跌5%都會有批血肉長城入

熱賣及精選
引用:
原帖由 橋頭永恆的草稿 於 2021-1-19 11:36 AM 發表

樓係只比少數有錢既人買,而有錢既人係訓住賺錢既,而遺憾既係佢地吾會受基層經濟差影響,依家訓係到賺錢
要努力搵錢既人,係永遠都買吾到樓既
呢個論點係荒謬嘅,你高層人類就唔接地氣同基層人類無關,高層人類只搵高層人類錢,冇基層人類金字塔結構點供起高層個班

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2021-1-19 11:42 AM 發表

咁我見到香港d吉鋪,使唔使加點幻想力,香港人食緊樹皮或人食人?

無論經濟有幾差,都係有實力既人襟捱過你,就算買樓都唔輪到你囉。 繼續幻想啦,契弟。
香港d鋪劈成點你又知幾多?
你講得冇錯,中港共同體,大陸疫後成個經濟模式改變,香港將來也都一樣,實體經濟永遠返唔到2018年前,好多產業鏈消失或者崩潰,電子商業會興起,但有幾多人受惠,會點樣大洗牌無人知,但個震蕩期一定會衝擊樓價,你激動都冇用。

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-1-19 11:46 AM 發表

難道大陸人唔嚟香港買樓,樓價就會冧咩?
大冧唔會,可能仲有升,始終有剛需(一千萬以下樓),但大價樓缺乏承接就會一直陰跌
千一、二萬樓都慘,好多時被要求劈到一千來就林鄭plan,呢批人實力受影響好難再向上換幫到千五萬以上樓
香港樓市整體格局係一千萬以下樓繼續熱捧但升幅盡頭在一千,其他板塊樓價就全部同商鋪名運一樣要唔知守幾耐。

引用:
原帖由 slk2xx 於 2021-1-19 11:49 AM 發表

喺youtube播緊嘅大陸狀況都唔使點睇
咁要睇西瓜視頻?

引用:
原帖由 slk2xx 於 2021-1-19 11:58 AM 發表

講得中國好嘅,又多廣告loop,
即係你唔撳嘅話啲廣告會不停播,好似有仇必報何志光

講台灣好嘅永遠冇廣告,
你睇下台灣嗰個少康戰情室播一日都冇廣告
咁樣係正常嘅

引用:
原帖由 哪singh 於 2021-1-19 12:02 PM 發表

呆灣拍咗好多片唱衰大陸擺上網!
咁啱香港啲岸鳩仔又擺上嚟以為發現新大陸
咁你都可以放d唱好嘅片,大家綜合分析下。

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-1-19 12:06 PM 發表

頻道喎,大陸民工?圍城記?繁體字?大陸民工用繁體字?
youtube會用簡體字?你上過網未?

引用:
原帖由 edbe 於 2021-1-19 12:18 PM 發表

個d 係法輪功既文宣
Youtube 大把
建議樓主去睇下沈永年
不過如果樓主係曱甴就算吧啦
心態決定境界
曱甴無咩好下場
沈永年有睇呀,佢主力賣大灣區樓嘛,又介紹下飲食,仲講好多香港人上大陸買樓出事要找佢幫忙

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-1-19 12:22 PM 發表

洗鬼大陸人買樓咩!淨係美國再狂印9萬億美金,全球樓價金價都只會升不會跌!
你咁依賴美國?

引用:
原帖由 djimavic 於 2021-1-19 12:17 PM 發表

自己找下外國人在內地的youtuber片睇下啦!
不過最近一個外國youtuber被外國傳媒抹黑中,你又知唔知?又見不到?只懂選擇性去睇,那有討論?
咁你結論係點,大陸而家工商業都好興旺?

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-1-19 12:27 PM 發表

我講嘅只係常識啫!你唔明都冇辦法! 由美國好多年前嘅量化寬鬆開始,全球最有形物質都一路升緊價!
你眼中只有美國係最好,靠佢救世界資產

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-1-19 12:28 PM 發表

你仲係講埋啲歪理想抹黑大陸,依家好難昆到人㗎喇!
你力撐美國銀紙係最好,係咩居心

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-1-19 12:30 PM 發表

正正相反!美國係全球最邪惡! 最賤格嘅國家! 佢只印一張紙,就攤薄咗全球嘅資產! 行為同 賊人冇分別!
咁你又大力追捧美金,應該力主全球未來主力行人仔

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-1-19 12:32 PM 發表

希望邪惡美國快啲畀正義中國消滅就好啦!
咁你有冇抵制美國貨先,你仲用iphone哦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]