• 瀏覽: 7,854
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
https://ps.hket.com/article/2855 ... 30萬買天水圍3房?mtc=60037

【直擊單位】為咗買樓 一星期睇逾20個單位 成功630萬買天水圍3房

私樓成交

10:45 2021/01/18

中原地產天水圍高級區域營業經理文家輝表示,置業需求強勁,踏入新一年,入市氣氛明顯加快,買家紛紛趕在過年前入市,睇樓量明顯增加,嘉湖山莊本月至今共錄得31宗成交,相比上月同期24宗多近30%。其中美湖居5座中層B室,實用面積623平方呎,套3房,外望中式公園景,以630萬元沽出,平均實用呎價10112元。

▼點擊圖片放大

+3

買家為外區換樓客,鍾情嘉湖三房兩廁單位,近一星期已睇逾20個盤,最終認為上述單位價格吸引,且外望優美中式公園景,故即時決定落訂購入單位。原業於1997年7月以398.5萬元買入單位,現沽貨帳面獲利231.5萬元,期內升值約58%

今次係淡淡成日攞嚟打飛機嘅嘉湖呀

回覆 引用 TOP

本區住開都話丫
外區搬入大西北...真係一單折墮的新聞

咁折墮要搬入天水圍

"原業於1997年7月以398.5萬元買入單位,現沽貨帳面獲利231.5萬元,期內升值約58%"

賣家仲慘,97年最高峰入貨,見過鬼   

引用:
原帖由 singtest 於 2021-1-18 05:52 PM 發表

咁折墮要搬入天水圍
係囉
都唔明一單甘折墮既新聞都可以當係利好新聞

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-1-18 05:54 PM 發表

"原業於1997年7月以398.5萬元買入單位,現沽貨帳面獲利231.5萬元,期內升值約58%"

賣家仲慘,97年最高峰入貨,見過鬼   
當年97金融風暴 搞活動全球大冧市 嘉湖業主借爆按揭變曬負資產 守到而家已經好犀利

引用:
原帖由 sing仔仔 於 2021-1-18 05:57 PM 發表

係囉
都唔明一單甘折墮既新聞都可以當係利好新聞
講到折墮邊夠你哋班淡友折墮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CupidHong 於 2021-1-18 06:01 PM 發表

當年97金融風暴 搞活動全球大冧市 嘉湖業主借爆按揭變曬負資產 守到而家已經好犀利
經歷過97,仲聞唔到陣味咩
見過鬼,仲唔怕黑   

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-1-18 06:06 PM 發表

經歷過97,仲聞唔到陣味咩
見過鬼,仲唔怕黑   
的確係 好多淡淡都經歷過先變曬態 正所謂一朝被蛇咬十年怕草繩

引用:
原帖由 CupidHong 於 2021-1-18 06:09 PM 發表

的確係 好多淡淡都經歷過先變曬態 正所謂一朝被蛇咬十年怕草繩
被蛇咬完,又見到蛇影,仲唔走咩  

回覆 引用 TOP

嗰度環境好差,不應考慮這區。

回覆 引用 TOP

起碼唔係tier 1 先啦

回覆 引用 TOP

恭喜你

回覆 引用 TOP

平到笑

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

真係唔好同淡友講買樓,望一望background賭同馬會比較適合佢地。anyways, 買樓置業係比屋企人一個安穩的生活,其實公屋都做到接近效果,不過正常有返工都申請唔到又唔想租唯有買咁。

YOU ARE THE GRESTEST TITAN FOREVER!!!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]