• 瀏覽: 22,315
  • 回覆: 344
  • 追帖: 6
嘥鬼氣 為咗少少利息就唔買樓 成世都唔使買啦
今日嘅利息咁低嘅時間 都唔去買 唔通等到加息先來買
傻豬豬

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-18 11:48 AM 發表

而家好似好低息,但終有日會找數,狂印銀紙必然推高通漲,係唔會回頭,聯儲講明通漲一旦升溫必然加息控制通漲,有冇諗過買層樓個息口加到十幾廿厘時,有幾多人會頂唔順。或者計下自已條數,一百萬還三千幾變成一百萬還萬幾時,會點?.. 還有美元港元掛勾,美元過去一年貶值一成,間接港樓也貶值一成,如果未來美元再貶值二成,港 ...
加息抗通脹疫後好快現形,加息來得急,二開四,或8,9成按會好大濟。

引用:
原帖由 plover 於 2021-1-18 01:35 PM 發表

加息抗通脹疫後好快現形,加息來得急,二開四,或8,9成按會好大濟。
高成數按揭風暴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plover 於 2021-1-18 01:35 PM 發表

係無可能加到好高息,咁多美債,如果加息的話美國連息都還唔起,
你睇日本長期低息20年,無話一定要加息的

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2021-1-18 12:17 PM 發表

你計少左仲有台海戰爭,所以我建議樓主再觀望下,5年後再執平野
下年明日大魚,十萬私樓殺到,仲半

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-18 11:48 發表

而家好似好低息,但終有日會找數,狂印銀紙必然推高通漲,係唔會回頭,聯儲講明通漲一旦升溫必然加息控制通漲,有冇諗過買層樓個息口加到十幾廿厘時,有幾多人會頂唔順。或者計下自已條數,一百萬還三千幾變成一百萬還萬幾時,會點?.. 還有美元港元掛勾,美元過去一年貶值一成,間接港樓也貶值一成,如果未來美元再貶值二成,港 ...
講左2022年加息啦 仲話要取消壓力測試 一取消 惡性通漲出左黎 即刻加2,3厘 岩岩供樓計到盡果d咪瀨野

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-1-18 01:43 PM 發表

講左2022年加息啦 仲話要取消壓力測試 一取消 惡性通漲出左黎 即刻加2,3厘 岩岩供樓計到盡果d咪瀨野
2、3厘已經係最好結果

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 randy4champ 於 2021-1-18 01:38 PM 發表

係無可能加到好高息,咁多美債,如果加息的話美國連息都還唔起,
你睇日本長期低息20年,無話一定要加息的
還唔起就打仗,好簡單

找乜數, 好多人呢十年已供完了。

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2021-1-18 01:54 PM 發表

找乜數, 好多人呢十年已供完了。
供完了恭喜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-18 11:48 AM 發表

耶倫咪講左唔會用弱美元政策囉

https://inews.hket.com/article/2855196/【美元走勢】耶倫據報將承諾不會尋求弱美元來獲得競爭優勢

而且 加息唔係通漲而加 只係其中一個非常小因素 經濟活動過度澎漲 都是加息主因

引用:
原帖由 城裡的月亮 於 2021-1-18 01:58 PM 發表

耶倫咪講左唔會用弱美元政策囉

https://inews.hket.com/article/2855196/【美元走勢】耶倫據報將承諾不會尋求弱美元來獲得競爭優勢

而且 加息唔係通漲而加 只係其中一個非常小因素 經濟活動過度澎漲 都是加息主因
加息機會高

回覆 引用 TOP

好多人工都無得做生活費都冇仲講供樓

回覆 引用 TOP

你有你道理,
但老美每天都會有新玩法, 令你無可奈何...

回覆 引用 TOP

引用:

要加息就唔會印銀紙,你諗諗印銀紙目的為何

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]