• 瀏覽: 22,293
  • 回覆: 344
  • 追帖: 6
如果有舊閒錢 唔買樓都唔可以放銀行 除時貶值兩成 所以點都要買啲投資產品 就算唔增值都可以保值

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 goodlook 於 2021-1-20 06:22 PM 發表

將美匯壓低一半再用D美元還責又得
再衰D佢吾還又點先

搵人開佢波
個D劏房收租佬識鬼咩

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-18 11:48 AM 發表

而家好似好低息,但終有日會找數,狂印銀紙必然推高通漲,係唔會回頭,聯儲講明通漲一旦升溫必然加息控制通漲,有冇諗過買層樓個息口加到十幾廿厘時,有幾多人會頂唔順。或者計下自已條數,一百萬還三千幾變成一百萬還萬幾時,會點?.. 還有美元港元掛勾,美元過去一年貶值一成,間接港樓也貶值一成,如果未來美元再貶值二成,港 ...
加息

你出豉油我出雞,點都點乾你,順便跳番 part 舞先,呵呵!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-20 10:13 PM 發表

個D劏房收租佬識鬼咩
當年同老尾買左金
最後都系比美金
D人都吾敢開佢波LA

回覆 引用 TOP

通漲計法好複雜,不是樓價升就通漲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-20 01:58 AM 發表

你真係唔明大量濫印,刺激物價飛升時,你份人工連買餸都唔夠時,仲點應付十幾厘甚至上百厘息,這埸大泡沫爆破,全世界幾多人陷入地獄
仲一個早餐幾錢,幼稚
你怕通脹嘅話,好應該而家吸納及持有貨品,咁到時你就係大贏家

幾時加息

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ononkaycourt 於 2021-1-21 02:29 AM 發表

你怕通脹嘅話,好應該而家吸納及持有貨品,咁到時你就係大贏家
咁點應付高息?呢個才是重點,一年後,二年後?終有日猛烈加息

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-21 08:27 AM 發表

咁點應付高息?呢個才是重點,一年後,二年後?終有日猛烈加息
有錢嗰時高息咪存錢俾銀行收息囉

引用:
原帖由 ononkaycourt 於 2021-1-21 09:52 AM 發表

有錢嗰時高息咪存錢俾銀行收息囉
你指定息?點解決每月多一倍供款先?

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-21 09:59 AM 發表

你指定息?點解決每月多一倍供款先?
你搵多一倍錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-18 03:16 PM 發表

你諗下成地銀紙,各樣生活必需品價格會升幾多,政府會唔會出手壓制?
09 年印到現在,辛苦你了等了10多年,業主供滿層樓了?(你送錢供的)

引用:
原帖由 海島進擊的豬豬 於 2021-1-21 10:14 AM 發表

09 年印到現在,辛苦你了等了10多年,業主供滿層樓了?(你送錢供的)
09年到現在最少買了四層,準備吼跌再掃,似你一層劏房驚死跌咩樓奴,整個爛門框都左度右度

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 包不靚 於 2021-1-18 03:56 PM 發表

2009-2018之前我買了四個單位,你仲守住一間劏房仔?
你每年都幾個分身講你租樓,你大話太多忘記

引用:
原帖由 海島進擊的豬豬 於 2021-1-21 10:17 AM 發表

你每年都幾個分身講你租樓,你大話太多忘記
拿計數機計下,加三厘你點頂,門框都冇錢整呀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]