• 瀏覽: 29,197
  • 回覆: 278
  • 追帖: 10
如果有200萬cash , 股齡5年 , 每月穩賺一萬以上

可以只搵份part time做嗎?  因為唔想再打長工

如果係你會唔會搵份part time 做就算 

哥哥可以 2萬就得

我追魂妹要發達 我追魂妹要做億萬富豪
可以呀。不過一萬太少啦。正常一個月搵兩三萬唔係問題。多的話應該可以搵5-10萬。

引用:
原帖由 追魂妹~ 於 2021-1-17 09:23 PM 發表

哥哥可以 2萬就得
一個月搵兩萬其實好易。不過要提早上岸,每個月要搵越多越好。

引用:
原帖由 inco 於 2021-1-17 09:25 PM 發表

可以呀。不過一萬太少啦。正常一個月搵兩三萬唔係問題。多的話應該可以搵5-10萬。
自問能力唔可以鋪鋪可以搵5-10萬 , 因為只玩正股 , 同埋分得散

引用:
原帖由 po987po987po 於 2021-1-17 09:28 PM 發表

自問能力唔可以鋪鋪可以搵5-10萬 , 因為只玩正股 , 同埋分得散
只玩正股一個月起碼可以搵兩萬最少啦

引用:
原帖由 inco 於 2021-1-17 09:26 PM 發表

一個月搵兩萬其實好易。不過要提早上岸,每個月要搵越多越好。
我知 , 但要有時有心水先得 , 唔能夠make sure 個個月2萬 , 一萬就有信心D

引用:
原帖由 inco 於 2021-1-17 09:29 PM 發表

只玩正股一個月起碼可以搵兩萬最少啦
可能我組合分得散 , 除非見到D好低博果D先大注小小

引用:
原帖由 po987po987po 於 2021-1-17 09:29 PM 發表

我知 , 但要有時有心水先得 , 唔能夠make sure 個個月2萬 , 一萬就有信心D
如果你只要求一個月穩賺一萬,咁你有d時候一個月可能搵四五萬咪可以抵幾個月囉。

引用:
原帖由 po987po987po 於 2021-1-17 09:31 PM 發表

可能我組合分得散 , 除非見到D好低博果D先大注小小
其實最緊要保證每一筆交易都係正數收入就可以做到。唔係做得多交易就賺越多錢,重點係睇邊d交易有效地令你賺到錢。

引用:
原帖由 inco 於 2021-1-17 09:32 PM 發表

如果你只要求一個月穩賺一萬,咁你有d時候一個月可能搵四五萬咪可以抵幾個月囉。
唉 , 主要唔想再打工 , 好奇睇下你地會唔會再打工如果咁樣

引用:
原帖由 inco 於 2021-1-17 09:34 PM 發表

其實最緊要保證每一筆交易都係正數收入就可以做到。唔係做得多交易就賺越多錢,重點係睇邊d交易有效地令你賺到錢。
所以我一定會分散投資, , 分散版塊 ,

回覆 引用 TOP

做老闆

引用:
原帖由 口中水皮的天才 於 2021-1-17 09:37 PM 發表

做老闆
我都想 , 可惜唔識做生意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2021-1-17 09:34 PM 發表

同埋我仲未30歲, 咁細個唔打工又好似唔係幾好 , part time 過世係咪ok

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]