• 瀏覽: 9,110
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
即時新聞 - 地產

MONACO買家丁生:「FULL PAY」三房贈愛女

由會德豐地產發展的啟德MONACO為今年首個新盤,買家丁先生(圖左)豪斥逾1800萬購入該項目3房單位,他更豪言次入市以「FULL PAY」形式支付,將贈予女兒丁小姐(圖右),當被問及疫情持續反覆,對後市是否具信心時,他回應:「賣樓現場人山人海,當然是有信心!」

http://hd.stheadline.com/news/realtime/pp/1977819/

父愛真偉大,1800萬豪宅物業贈年幼女兒

有實力, 勁。 

回覆 引用 TOP

點解個個新盤都係同一個報道架?唔係父母就係祖父祖母

引用:
原帖由 莫小問 於 2021-1-17 06:46 PM 發表

點解個個新盤都係同一個報道架?唔係父母就係祖父祖母
因為真係好普通,個個盤都有唔少呢類case

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛
人頭戶 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-1-17 06:38 PM 發表

即時新聞 - 地產

MONACO買家丁生:「FULL PAY」三房贈愛女

由會德豐地產發展的啟德MONACO為今年首個新盤,買家丁先生(圖左)豪斥逾1800萬購入該項目3房單位,他更豪言次入市以「FULL PAY」形式支付,將贈予女兒丁小姐(圖右),當被問及疫情持續反覆,對後市是否具信心時,他回應:「賣樓現場人山人海,當然是有信心!」

http://hd.stheadline.com/news/realtime/pp/1977819/
父幹已是常識! 不是什麼新鮮事, 香港亦大把 富二代丶三代⋯ 保守估計 超過 10萬人。

回覆 引用 TOP

樓主又俾板主屏蔽嘅? 太多啟德帖?

美國qe 低息環境 用full pay買樓咁on9?
將筆錢做mortgage 將其他錢放落高息資產賺息差仲好啦 冇腦成咁

引用:
原帖由 kachun1996 於 2021-1-17 07:12 PM 發表

美國qe 低息環境 用full pay買樓咁on9?
將筆錢做mortgage 將其他錢放落高息資產賺息差仲好啦 冇腦成咁
父愛嘛,唔fullpay點樣供呀!你唔係覺得班後生有能力供樓呀?

回覆 引用 TOP

有男朋友未

回覆 引用 TOP

幻象啫

回覆 引用 TOP

其實係咪借唔到錢先FP,息低到咁,點解唔借

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-1-17 07:04 PM 發表

樓主又俾板主屏蔽嘅? 太多啟德帖?
你又睇錯了

佢個女會好多人鐘意

回覆 引用 TOP

有無個女的contact?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]