• 瀏覽: 19,609
  • 回覆: 13
  • 追帖: 3
本主題由 WYJIMMY 於 2021-1-26 05:42 PM 關閉
引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-17 09:54 AM 發表

總價低,收租回報高,唔自住買黎收租都好
有人會租都偷笑,附近1千幾百嘅房大把出租

熱賣及精選
引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-17 11:29 AM 發表

無人租仲出價咁高?如果無人租,斗門更加無人租,唔係點解租金仲平過肇慶新區?
我係鼎湖本地人,附近樓盤6、7千都大把,有價無市

引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-17 11:57 AM 發表

得罪講句,本地人睇市未必準,深圳南山區20年前本地人都唔買,宜家升到全深圳樓價最貴區域
我條村都準備徵收,你知唔知鼎湖新區大把土地

新區嘅樓多過人,鬼城

引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-17 12:14 PM 發表

幾時標過二萬一平?
有,最貴嗰個樓盤標2萬幾一平

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-17 07:59 PM 發表

條友AA嚟㗎,日日吹肇慶新區,quote d數據認真睇下真係錯漏百出
成九日講乜野450萬人口,佢知唔知最多人响邊呀?懷集d樓4千幾添啦唔見佢講以為450萬人响哂新區喎隔離鼎湖數埋都未必有45萬人。唔識唔緊要,想揾食做多d功課好無。
新區正正係鼎湖區中心,鼎湖區人口20幾萬,而且鼎湖區多數都係農村人

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-17 08:22 PM 發表

我知道😂你係鼎湖本地人?咁肇慶果邊有乜好玩熟唔熟?😎
新區嗰邊山卡啦冇嘢玩,最叻剩係得一間酒店係麗港新天地對面有Body同埋雀仔推油玩,要玩就梗係上市區啦端州嗰邊先多

引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-17 10:00 PM 發表

新區第日大把嘢玩啦!肇慶本地人不斷踩新區
新區鼎湖嗰邊啲人自己都上去市區玩及消費,新區本身都係農村地方

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-17 10:36 PM 發表

咪理佢啦,AA嚟,日日吹奏根本去都未去過實地,成日幻想幾十萬人口,大佬,高鐵站行出嚟條永安大道左右全部樓,人影都無呀,講以後喎,你估香港起公屋然後塞人入去咩。坤到一兩個買好正常,坤一個市嘅人口入嚟?笑爆咀。
而且在新區政府上班嗰啲人一收工全部走返上端州市區啦,新區硯陽湖附近一帶七八點後鬼影都唔多只

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-17 11:08 PM 發表

講真個高鐵站真係兩頭唔到岸,一般出站一係上去四會大旺,一係落端州高要,出門短途無必要都唔會搭高鐵。
而且肇慶東站上端州市區都要20公里

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-19 10:46 AM 發表

嗱,玩自爆喇

大大隻字寫住均價6 7000,一落中介而家9千1萬咁開,賺3成唔怪之得咁勤力啦,喂,有錢自己入返三幾個嘛,轉手三個即刻賺成球野,自己賺好過幫你老細賺啦,咁落力,分傭有無3千?陰公豬咯。
⑉ıl⑉ 🔥濤 匯 • 翠 湖 灣 🔥 ⑉ıl⑉  
💥💥 ️ 惠💥💥💥
👏毛坯單價53XX元/㎡起👏
👉帶裝單價65XX元/㎡起👈
🏡建面約86-112㎡驚艷3-4房
📱VIP/

鼎湖山入口~翠湖灣5、6千起

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-19 03:18 PM 發表

最好唔好講啦,我問你我條片果度係咪你講嘅新區,夠唔夠山卡啦,附近係咪風涼水冷你又唔搭,一陣無其他話題真係要穿崩㗎喇。

地圖環境
我屋企就係鳳凰鎮路口,行路過新區都係10分鐘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神..六 於 2021-1-19 04:23 PM 發表

好心你喇,係個人短片就唔爭在錄埋音講句:
大家好,我係高潮哥呀,依家幾時幾刻身處某某地,同大家打個招呼

咁既車中窗外片,v+/中軒/美房d地產佬大把喇....
我敢肯定個短片係肇慶新區個邊

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]