• 瀏覽: 19,650
  • 回覆: 44
  • 追帖: 3
本主題由 WYJIMMY 於 2021-1-26 05:42 PM 關閉
引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-17 09:54 AM 發表

總價低,收租回報高,唔自住買黎收租都好
😂😂😂 咁嘅價錢 邊個去租?睇吓邊啲唔知價水魚上釣 等如華僑城同香港城 可以標二萬一坪 誰接貨?

熱賣及精選
引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-17 02:47 PM 發表

我就唔係咁睇,珠海人口啱啱先過200萬,宜家樓市已經滯滯地,仲舊乜鬼改
咁講 肇慶俾珠海平咁多  入二到四間先等如珠海一間 你有你嘅道理嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-17 07:59 PM 發表

條友AA嚟㗎,日日吹肇慶新區,quote d數據認真睇下真係錯漏百出
成九日講乜野450萬人口,佢知唔知最多人响邊呀?懷集d樓4千幾添啦唔見佢講以為450萬人响哂新區喎隔離鼎湖數埋都未必有45萬人。唔識唔緊要,想揾食做多d功課好無。
唔知佢知唔知深圳站有一班城際高鐵去懷集 🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜野生的車手 於 2021-1-17 10:42 PM 發表

而且在新區政府上班嗰啲人一收工全部走返上端州市區啦,新區硯陽湖附近一帶七八點後鬼影都唔多只
錯喇 可能你時運高睇唔到 有啲人可能買番嚟當骨灰安置所 逢清明重陽 拜一拜就走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-18 06:05 AM 發表

https://baike.baidu.com/item/肇庆新区    廣佛地鐵延伸(規劃中)
在廣肇兩市座談會上,廣州明確支持開展廣佛地鐵延伸至肇慶新區的可行性研究。研究落實兩地城際軌道、高速公路、幹線公路等交通全面對接。
人哋硏究下咋喎 就當真😩 深圳地鐵惠州段2016年研究
今年仲吹哂🐔可廷長 ,到依家郁都未郁

成日講嚟講去10年20年將會好惦果啲
真係有先見之明 又踩下珠海抬高肇慶
同特朗普自己宣佈贏咗美國總統有乜分別 😂
新區你買嚟真自住?如果投資的話 二手樓成交價支持到你當初買番嚟嘅價? 有冇實質數據支持你嘅夢想?成日話規劃 😩 中國大把城市都有自己市政府規劃 不如諗下地方政府夠唔夠稅收支唔支持到呢啲偉大藍圖 大灣區中心點 深圳同廣州
深圳飛地都到沿海城市 佢哋講到咁有前景點解唔飛地去肇慶先

引用:
原帖由 amypat 於 2021-1-19 07:25 PM 發表

夠唔夠錢起?咁要問下廣東省政府啦,除左新區由零開始既建設,廣東省政府仲話要花500億黎起個肇慶機場。所以,肇慶新區d 地依家唔平咯,由最初既唔洗1千蚊既樓面價,標到去依家成4千蚊咯。咁你諗新區後面起既樓仲可以賣幾千蚊嗎?
又係果啲規劃中😂呢個疫情要搞幾耐都未知之數
影響最大係航空業 旅遊業 你話個機場會幾時出世? 我尊稱 你哋做’先知 ‘我真係想知道幾時先出現到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-19 07:16 PM 發表

好似你咁講,肇慶點解有錢起個新區出黎,起個新區都唔少錢架,原因咪係得到中央、省政府嘅支持囉
你估下有冇同銀行借錢 自己又無乜生產力
咪賤買土地起樓 煲大條數 如果睇好後市二手就唔會跌得咁甘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-19 07:35 PM 發表

我成日都响肇慶高空飛㗎,去白雲機場好多時要屈去肇慶樓上排隊,可能望多幾下,以為d飛機會飛落嚟掛。
佢哋真係好勁 有預知未來能力 我想求下佢哋俾六個數目字 我唔貪心嘅 中到 四,五個字已經好開心

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-19 08:25 PM 發表

做得AA,估計都係新一代人,而家點似以前嘅人實在丫,呃到俾錢落搭,以後關人隱事咩。
講真如果以一球當一個投資,我考慮緊成都或者重慶呢兩度,均價萬零發展成熟一線城市,香港人應該好少留意,川渝自成一角,經濟同民生好勁,當地租務市場夠哂大,我幾睇好,近年底要預時間留响廣東返嚟免隔離,希望出年過嚟後去行兩轉親自睇睇。

可以參考一下 成都 話哂好多年都係新一綫 剛需一定好過四綫

引用:
原帖由 夜野生的車手 於 2021-1-20 02:55 AM 發表

⑉ıl⑉ 🔥濤 匯 • 翠 湖 灣 🔥 ⑉ıl⑉  
💥💥 ️ 惠💥💥💥
👏毛坯單價53XX元/㎡起👏
👉帶裝單價65XX元/㎡起👈
🏡建面約86-112㎡驚艷3-4房
📱VIP/
嘩....白菜價 有機會山雞變鳳凰😉

回覆 引用 TOP

唔好講全國喇 就近近地大灣區喇 東莞升到咁 佢介紹都無介紹過 姐係代表乜嘢? 最近連中山商舖都介紹埋 🤓 我就當佢做指路明燈😂

引用:
原帖由 神..六 於 2021-1-20 07:52 PM 發表

世事都被你看透了.....

死喇,TVB仲有個[潮進大灣區]節目日日推人入大灣區去死,仲有果個X博士佔左好多集.....

呀幻,你快D衝上國金頂大大聲將得你一個知既野話比多D人知喇.....

https://programme.mytvsuper.com/tc/130661/潮進大灣區
佢係TVB落廣告喎 梗係要搭個雞棚俾佢表演
廣告愈多個棚愈大😂財經有財演 房產有房演

博士對肇慶咁熟 解釋一下點解肇慶大跌原因
睇升又唔惦 不如解釋一下點解大跌 可以避下坑😂

引用:
原帖由 amypat 於 2021-1-20 08:22 PM 發表

我知,咪係因為有新區搶客咯,肇慶其他區就當災。道理咁淺都唔曉?
有冇實質證據? 如本地人買咗嘅數據?

引用:
原帖由 神..六 於 2021-1-20 08:32 PM 發表

肇爆論

有what友講左支爆論幾年,我質問佢up左咁多年究竟幾時先實現到心中理想架!?

點知佢又再開多張3年期票出黎,仲立字為據叫我留意日子添.........

想問,你既肇爆論又幾時先實現到架,比個日子好喎... ...
爆就一早爆咗啦 全國跌得最甘嘅城市 難為佢老哥面都唔紅係咁講未來十年會點好點好  真係笑爆咀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]