• 瀏覽: 19,654
  • 回覆: 507
  • 追帖: 3
本主題由 WYJIMMY 於 2021-1-26 05:42 PM 關閉
引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-17 10:36 PM 發表

咪理佢啦,AA嚟,日日吹奏根本去都未去過實地,成日幻想幾十萬人口,大佬,高鐵站行出嚟條永安大道左右全部樓,人影都無呀,講以後喎,你估香港起公屋然後塞人入去咩。坤到一兩個買好正常,坤一個市嘅人口入嚟?笑爆咀。
而且在新區政府上班嗰啲人一收工全部走返上端州市區啦,新區硯陽湖附近一帶七八點後鬼影都唔多只

熱賣及精選
引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-17 02:26 PM 發表

肇慶本身人口都唔少,常住人口450萬,隨時佢夠資格起地鐵都未輪到珠海
肇慶溶洞多,建不了地鐵,收多啲料先來吹牛!

引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-17 10:04 PM 發表

租金高過珠海斗門,但珠海斗門樓價貴過肇慶新區
死地產佬!我在肇慶十多年,揾幾個同夥在網站抬高租金做托,端州星湖邊的樓都做唔到這租金?肇慶無商業又無工業,點去支持人口上漲?旅遊業?你去查一下酒店入住率就知。

有無人計過珠海有幾多新樓盤?點解D YouTube 片介紹沒完沒了,無窮無盡咁?返而肇慶新樓盤好似來來去去嗰幾個。P.S.珠海人口2xx萬,新肇慶人口4xx萬。你會點揀?

引用:
原帖由 夜野生的車手 於 2021-1-17 10:42 PM 發表

而且在新區政府上班嗰啲人一收工全部走返上端州市區啦,新區硯陽湖附近一帶七八點後鬼影都唔多只
講真個高鐵站真係兩頭唔到岸,一般出站一係上去四會大旺,一係落端州高要,出門短途無必要都唔會搭高鐵。

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-17 11:08 PM 發表

講真個高鐵站真係兩頭唔到岸,一般出站一係上去四會大旺,一係落端州高要,出門短途無必要都唔會搭高鐵。
而且肇慶東站上端州市區都要20公里

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜野生的車手 於 2021-1-17 10:42 PM 發表

錯喇 可能你時運高睇唔到 有啲人可能買番嚟當骨灰安置所 逢清明重陽 拜一拜就走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zq2807070 於 2021-1-17 10:54 PM 發表

死地產佬!我在肇慶十多年,揾幾個同夥在網站抬高租金做托,端州星湖邊的樓都做唔到這租金?肇慶無商業又無工業,點去支持人口上漲?旅遊業?你去查一下酒店入住率就知。
忽然多左好多肇慶人,點可能做托,攜程民宿都係咁貴,你是否未瞭解?

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-17 11:08 PM 發表

高鐵最適合for新區

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-17 10:36 PM 發表

咪理佢啦,AA嚟,日日吹奏根本去都未去過實地,成日幻想幾十萬人口,大佬,高鐵站行出嚟條永安大道左右全部樓,人影都無呀,講以後喎,你估香港起公屋然後塞人入去咩。坤到一兩個買好正常,坤一個市嘅人口入嚟?笑爆咀。
哈哈,咁真係坤到幾多人買,新區樓盤一推出就賣曬,你唔可以以自己標準,來衡量人地唔會買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pchiu888 於 2021-1-17 11:05 PM 發表

有無人計過珠海有幾多新樓盤?點解D YouTube 片介紹沒完沒了,無窮無盡咁?返而肇慶新樓盤好似來來去去嗰幾個。P.S.珠海人口2xx萬,新肇慶人口4xx萬。你會點揀?
你咁講,小心呢度D珠海AA 追擊你,呢度D珠海AA好小氣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zq2807070 於 2021-1-17 10:44 PM 發表

肇慶溶洞多,建不了地鐵,收多啲料先來吹牛!
https://baike.baidu.com/item/肇庆新区    廣佛地鐵延伸(規劃中)
在廣肇兩市座談會上,廣州明確支持開展廣佛地鐵延伸至肇慶新區的可行性研究。研究落實兩地城際軌道、高速公路、幹線公路等交通全面對接。

引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-18 06:05 AM 發表

https://baike.baidu.com/item/肇庆新区    廣佛地鐵延伸(規劃中)
在廣肇兩市座談會上,廣州明確支持開展廣佛地鐵延伸至肇慶新區的可行性研究。研究落實兩地城際軌道、高速公路、幹線公路等交通全面對接。
人哋硏究下咋喎 就當真😩 深圳地鐵惠州段2016年研究
今年仲吹哂🐔可廷長 ,到依家郁都未郁

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-1-18 07:58 AM 發表

人哋硏究下咋喎 就當真😩 深圳地鐵惠州段2016年研究
今年仲吹哂🐔可廷長 ,到依家郁都未郁
珠海都係啦,大陸落研究就會做,時間問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-18 05:14 AM 發表

忽然多左好多肇慶人,點可能做托,攜程民宿都係咁貴,你是否未瞭解?
香港都好多肇慶人架,馬會都有間老人院開在肇慶,旅遊在肇慶只是吹出來,留不到人留一天以上,只會路過!從前還有船從香港來肇慶,但因人小取消了,你去睇下整個廣東省的經濟,肇慶排第幾?連最基本的支持房價因素都唔知,重講什麼?灣區博士是你老友,賣房唔緊要,別騙自己香港人!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]