• 瀏覽: 19,537
  • 回覆: 507
  • 追帖: 3
本主題由 WYJIMMY 於 2021-1-26 05:42 PM 關閉
引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-17 02:26 PM 發表

肇慶本身人口都唔少,常住人口450萬,隨時佢夠資格起地鐵都未輪到珠海
咁大地方嘅城市得400幾萬人 算少了,要知道廣東省21個城市入面論人口數量 肇慶只能夠排12名

熱賣及精選
引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-17 07:59 PM 發表

條友AA嚟㗎,日日吹肇慶新區,quote d數據認真睇下真係錯漏百出
成九日講乜野450萬人口,佢知唔知最多人响邊呀?懷集d樓4千幾添啦唔見佢講以為450萬人响哂新區喎隔離鼎湖數埋都未必有45萬人。唔識唔緊要,想揾食做多d功課好無。
新區正正係鼎湖區中心,鼎湖區人口20幾萬,而且鼎湖區多數都係農村人

肇慶地圖看似龍頭,距大定惠州大

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-17 07:59 PM 發表

條友AA嚟㗎,日日吹肇慶新區,quote d數據認真睇下真係錯漏百出
成九日講乜野450萬人口,佢知唔知最多人响邊呀?懷集d樓4千幾添啦唔見佢講以為450萬人响哂新區喎隔離鼎湖數埋都未必有45萬人。唔識唔緊要,想揾食做多d功課好無。
唔知佢知唔知深圳站有一班城際高鐵去懷集 🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜野生的車手 於 2021-1-17 08:12 PM 發表

新區正正係鼎湖區中心,鼎湖區人口20幾萬,而且鼎湖區多數都係農村人
我知道😂你係鼎湖本地人?咁肇慶果邊有乜好玩熟唔熟?😎

引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-17 09:54 AM 發表

總價低,收租回報高,唔自住買黎收租都好
千9幾蚊交租好𠃊過啦,買就7頭

引用:
原帖由 qqnokia 於 2021-1-17 08:09 PM 發表

咁大地方嘅城市得400幾萬人 算少了,要知道廣東省21個城市入面論人口數量 肇慶只能夠排12名
肇慶土地面積係大,但山地佔左81%,實際平地面積唔係想像中咁多,廣東省內肇慶人口唔算多,但大灣區城市人口裡也不算少

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 千堂 於 2021-1-17 08:17 PM 發表

肇慶地圖看似龍頭,距大定惠州大
唔可以咁睇,肇慶山地面積佔左總面積81%

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-1-17 08:22 PM 發表

我知道😂你係鼎湖本地人?咁肇慶果邊有乜好玩熟唔熟?😎
新區嗰邊山卡啦冇嘢玩,最叻剩係得一間酒店係麗港新天地對面有Body同埋雀仔推油玩,要玩就梗係上市區啦端州嗰邊先多

引用:

懷集跟新區跟本無得比,4千幾我都唔會買,一樣道理,肇慶無肇慶新區咁好的配套,我一樣唔會買肇慶樓。肇慶總人口450萬,當然唔係喺曬新區,就當肇慶政府設計新區的60萬人口,都要起900棟高層住宅才能滿足

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜野生的車手 於 2021-1-17 09:52 PM 發表

新區嗰邊山卡啦冇嘢玩,最叻剩係得一間酒店係麗港新天地對面有Body同埋雀仔推油玩,要玩就梗係上市區啦端州嗰邊先多
新區第日大把嘢玩啦!肇慶本地人不斷踩新區

引用:
原帖由 夜野生的車手 於 2021-1-17 09:52 PM 發表

😍😍😍95定98?有無好推薦?近年尾可以去放鬆一下。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 豬頭BB 於 2021-1-17 09:20 PM 發表

千9幾蚊交租好𠃊過啦,買就7頭
租金高過珠海斗門,但珠海斗門樓價貴過肇慶新區

引用:
原帖由 Kwanling 於 2021-1-17 10:00 PM 發表

新區第日大把嘢玩啦!肇慶本地人不斷踩新區
新區鼎湖嗰邊啲人自己都上去市區玩及消費,新區本身都係農村地方

引用:
原帖由 夜野生的車手 於 2021-1-17 10:06 PM 發表

新區鼎湖嗰邊啲人自己都上去市區玩及消費,新區本身都係農村地方
咪理佢啦,AA嚟,日日吹奏根本去都未去過實地,成日幻想幾十萬人口,大佬,高鐵站行出嚟條永安大道左右全部樓,人影都無呀,講以後喎,你估香港起公屋然後塞人入去咩。坤到一兩個買好正常,坤一個市嘅人口入嚟?笑爆咀。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]