• 瀏覽: 25,061
  • 回覆: 767
  • 追帖: 4

深圳灣又一地標建築在動工了,香港根本就無發展商願意興建這些代表城市形象的地標。每個發展商只顧及用盡地積比,結果方法就是興建四四方方的高樓,香港的建築代表也愈來愈少了。

坦白講,真係好核突。

引用:
原帖由 金刀劍 於 2021-1-16 10:13 AM 發表

坦白講,真係好核突。

香港中環的大樓總是44方方

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-1-16 10:25 AM 發表

12009135 12009136

香港中環的大樓總是44方方
反而覺得簡簡單單仲靚,最唔鍾意整色整水嘅所謂設計。

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-1-16 10:07 AM 發表

12009094 12009095 12009096 12009097

深圳灣又一地標建築在動工了,香港根本就無發展商願意興建這些代表城市形象的地標。每個發展商只顧及用盡地積比,結果方法就是興建四四方方的高樓,香港的建築代表也愈來愈少了。
起得奇怪就叫地標?

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-1-16 10:07 AM 發表

12009094 12009095 12009096 12009097

兩根奇佬的陽具?

連理樹~

回覆 引用 TOP

香港已攬炒,已沒有大型投資。

引用:
原帖由 jasons1 於 2021-1-16 10:44 AM 發表

兩根奇佬的陽具?
葡萄葡得咁明顯真係好乸肉酸,唔怪得大陸人越黎越睇唔起香港人

鄧小平同志講過!香港50年不變!🤭🤭
淨係睇8達通都知!咁多年嚟無改變!仲要收按金!真係吊佢老味!
公屋或者居屋!越起越縮!生活環境由以前嘅徙置區,搬入去高樓大廈!而家由高樓大廈每人住得幾十呎!!
還原基本步!

香港發展商只顧及用盡地積比,
殺人不見血....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chantinlung 於 2021-1-16 10:38 AM 發表

反而覺得簡簡單單仲靚,最唔鍾意整色整水嘅所謂設計。
如果係西方!你又唔同想法!

引用:
原帖由 樹上巨額車手 於 2021-1-16 10:55 AM 發表

葡萄葡得咁明顯真係好乸肉酸,唔怪得大陸人越黎越睇唔起香港人
師兄:唔好怪佢地!呢班人淨係活係自己世界裹面!

即係白痴!🤭

回覆 引用 TOP

為有希望明日大魚

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]