• 瀏覽: 14,798
  • 回覆: 110
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 johnlam12388 於 2021-1-16 09:30 AM 發表

岩啦

一通關大媽黎香港散貨

香港玩尻猿
你講真,大媽點解要賣樓散貨,唔明

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
任佢玩呢~~~~~~~~~~~~~

回覆 引用 TOP

(尾完)真係玩完!(陰C紙)可能貴過(尾完)!
燒肉完,之前道9D yellow object ,話(尾完)會升!咁都有人信?😂😂😂

引用:
原帖由 ice21 於 2021-1-16 12:33 PM 發表

(尾完)真係玩完!(陰C紙)可能貴過(尾完)!
燒肉完,之前道9D yellow object ,話(尾完)會升!咁都有人信?😂😂😂
我知好多人換哂美金放床下底

回覆 引用 TOP

狂印

附件

97CC3AED-9535-460F-A8D8-3F13895DF5C5.jpeg(68.29 KB)

2021-1-16 12:39 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chkwong 於 2021-1-15 01:23 PM 發表

印完9000億,咁快又要印2萬億美元,樓價又被爆升了

錢貶值到一個點
咁開關後大陸人都唔會買港樓
美元不斷貶值 層港樓兌返人民幣日日跌
點買得落得落手

引用:
原帖由 behappy1314 於 2021-1-16 12:58 AM 發表

全世界得香港樓主班含家產日日都要樓市暴升弁暴利
只是兩、三層~ 有什麼大利、暴利可言?事實是錢紙眨值,想搵風險相對低而又不須花時間去長期管理的資產作保值而已。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 limax 於 2021-1-16 12:50 PM 發表

咁開關後大陸人都唔會買港樓
美元不斷貶值 層港樓兌返人民幣日日跌
點買得落得落手
港元兌人民幣又唔係好差喎⋯⋯ 而且如果港元因美元眨值,用人民幣入港樓唔係仲平D咩?

引用:
原帖由 3xxxman 於 2021-1-16 12:57 PM 發表

港元兌人民幣又唔係好差喎⋯⋯ 而且如果港元因美元眨值,用人民幣入港樓唔係仲平D咩?
呢一刻係平d 美元一直跌落去兌人民幣計咪層樓都貶值

即係本來rmb 800萬買到既樓 今日美金貶值 rmb 750萬就買到 係好似有拆扣 美金一年仲貶落去 一年後層樓雖然冇跌值 但兌返rmb只值700萬 
覺得美金貶值 大陸佬買樓有折所以會係咁買樓跟本站唔住腳

美股唔爆升至奇,連帶港股每日成交額超過2千億。世界奇聞,哪有強盜是帶備大量美金去打劫的呢?有,美國!

回覆 引用 TOP

全球唔收美元
印飽佢

回覆 引用 TOP

唔係喎!啲黑暴曱甴宣稱樓價咁高,係因為大陸人買貴喎 !唔知點解依家冇大陸人黎買,旦係啲樓價又唔跌嘅!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 limax 於 2021-1-16 01:08 PM 發表

呢一刻係平d 美元一直跌落去兌人民幣計咪層樓都貶值

即係本來rmb 800萬買到既樓 今日美金貶值 rmb 750萬就買到 係好似有拆扣 美金一年仲貶落去 一年後層樓雖然冇跌值 但兌返rmb只值700萬 
覺得美金貶值 大陸佬買樓有折所以會係咁買樓跟本站唔住腳
但係人都知人民幣操係呀爺手喎,咁升值法⋯⋯ 呀爺肯咩?

引用:
原帖由 3xxxman 於 2021-1-16 04:05 PM 發表

但係人都知人民幣操係呀爺手喎,咁升值法⋯⋯ 呀爺肯咩?
阿爺打比拜登叫佢唔好比美元貶值咩

回覆 引用 TOP

拜登會加稅填數 不是印抄
https://www.google.com/amp/hd.stheadline.com/amp/news/realtime/fin/1977006

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]