• 瀏覽: 45,123
  • 回覆: 131
  • 追帖: 5
醫渡科技機構暗盤漲154% 每手可賺4070元

作為今年首隻焦點新股,醫渡科技(2158)明日將公布招股結果,機構投資者已有暗盤交易。有市場消息指,機構投資者在OTC暗盤市場連續以每股67元的價格購入醫渡科技,較IPO最高定價26.3元,高出154%,一手100股計,每手帳賺4,070元。渡科技預計1月15日掛牌。

市場反映,由於近兩周市場行情高漲,機構OTC暗盤市場掃貨情緒超預期踴躍。

#香港商報 #新股 #機構投資者

弓起大家又收錢,過快活年

回覆 引用 TOP

目標價:升200% 絕不早沽

回覆 引用 TOP

今次發達啦!

發緊夢?

騙局

回覆 引用 TOP

154% 就想呃我d貨,冇甘便宜

引用:
原帖由 s91408a 於 2021-1-13 04:16 PM 發表

154% 就想呃我d貨,冇甘便宜
Strong hold AND it looks like 909??

回覆 引用 TOP

左右手做過1股,9吹多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 貴疑惑的屋 於 2021-1-13 04:15 PM 發表

發緊夢?
有板你睇,你去check下隻再鼎醫藥近期走勢....

支持警察嚴正執法!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最愛肥卡比 於 2021-1-13 04:15 PM 發表

今次發達啦!
上車有望啦!

支持警察嚴正執法!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-1-13 04:05 PM 發表

醫渡科技機構暗盤漲154% 每手可賺4070元

作為今年首隻焦點新股,醫渡科技(2158)明日將公布招股結果,機構投資者已有暗盤交易。有市場消息指,機構投資者在OTC暗盤市場連續以每股67元的價格購入醫渡科技,較IPO最高定價26.3元,高出154%,一手100股計,每手帳賺4,070元。渡科技預計1月15日掛牌。

市場反映,由於近兩周市場行情高漲,機構OTC暗盤市場掃貨情緒超預期踴躍。

...
之前幾隻新股都開唔到國暗價!打個8折差唔多

真定假?升咁多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ouph2003 於 2021-1-13 04:58 PM 發表

之前幾隻新股都開唔到國暗價!打個8折差唔多
唔系撥冷水。。
唔駛升1.5倍,,升1倍,系暗盤,系首日D沽盤都蜂擁而至。

引用:
原帖由 tony101010 於 2021-1-13 05:04 PM 發表

唔系撥冷水。。
唔駛升1.5倍,,升1倍,系暗盤,系首日D沽盤都蜂擁而至。
係就好呀!坐定等入貨

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]