• 瀏覽: 1,901
  • 回覆: 25
  • 追帖: 8
由trump嘅落台所引發,加上疫症嘅退去,甚至係原來經濟對疫症的承受能力比預期強。

如果有睇過我之前的其中一個post, 便見到我提過呢個超牛係完全由印銀紙而成。

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29633093&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

所以今次超牛嘅完結,亦會係終於因為濫印而觸發超級通漲,迫使央行收緊銀根/加息,而完結

引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2021-1-13 09:57 AM 發表

由trump嘅落台所引發,加上疫症嘅退去,甚至係原來經濟對疫症的承受能力比預期強。

如果有睇過我之前的其中一個post, 便見到我提過呢個超牛係完全由印銀紙而成。

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29633093&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

所以今次超牛嘅完結, ...
只要各國央行開始加息,港股港樓死得最勁………但估不會在2021內發生。

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小
引用:
原帖由 虎榮 於 2021-1-13 10:01 AM 發表

只要各國央行開始加息,港股港樓死得最勁………但估不會在2021內發生。
就係冇人估到先會由超牛轉熊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 虎榮 於 2021-1-13 10:01 AM 發表

美國十年債息已經先行升穿下降軌

有機會

回覆 引用 TOP

2021 年必須要耐所有現金買入新經濟龍頭  
睇下美股....港股40000點都仲叫合理水平

引用:
原帖由 Coconut888 於 2021-1-13 10:43 AM 發表

美國十年債息已經先行升穿下降軌
但各國通脤又未到超級通脤地步………不需要用加息來壓通脤的!

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小
引用:
原帖由 虎榮 於 2021-1-13 11:26 AM 發表

債息始終對市場有影響

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 虎榮 於 2021-1-13 11:26 AM 發表

就係未到先會有大牛市的機會!到大牛市時,人人皆股魚次low飯,同埋之前美國人人派錢直接到人人手中,通漲將會失控。為咗企圖防止美金爆破,惟有夾硬收水,到時............😍正呀

回覆 引用 TOP

支持吓筒叔先

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2021-1-13 08:17 PM 發表

支持吓筒叔先
😎👏

回覆 引用 TOP

支持筒叔,有冇睇好邊幾隻恆生指數成份股?🙏

you deserve my frozen love for you,
with my hot passion preserved by the effect of mpemba,
and surround the core with the aquiform tears,
my love,
only you, are the existence among the soul
by JL
全世界發達啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2021-1-13 09:57 AM 發表

所以今次超牛嘅完結, ...
46700 points is coming to town

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jay_Jay 於 2021-1-13 09:04 PM 發表

支持筒叔,有冇睇好邊幾隻恆生指數成份股?🙏
941 china mobile... $ 150 hkd go go go

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]