• 瀏覽: 24,434
  • 回覆: 175
  • 追帖: 10
富途牛牛真係好完善, 又方便, 又多資訊.....
以後唔會再用銀行買股票, 銀行股比虛銀搶生意, 股票生意又比牛牛搶...息又低, 玩L完...

已all in買入美股富途牛牛

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-1-13 09:16 AM 發表

富途牛牛真係好完善, 又方便, 又多資訊.....
以後唔會再用銀行買股票, 銀行股比虛銀搶生意, 股票生意又比牛牛搶...息又低, 玩L完...

已all in買入美股富途牛牛
我19年轉牛牛已覺得自己遲了,好彩futu等埋我先開車

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
但銀行係一登入就睇到哂..
又唔洗將錢轉去牛先再買股

引用:
原帖由 leucocyte 於 2021-1-13 09:19 AM 發表

我19年轉牛牛已覺得自己遲了,好彩futu等埋我先開車
我琴晚忍唔住入左, 一入就賺10% 睇好佢至升上到200億USD市值..

引用:
原帖由 manhoman 於 2021-1-13 09:20 AM 發表

轉錢都係一次性
我會保留大部份錢係銀行, 持CASH 或者係買入超長線既股...
其餘CASH我轉晒去富途, 因為真係太方便...
未來耀才果D垃圾公司等執都得, 個APP十年都無進步

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-1-13 09:22 AM 發表

我琴晚忍唔住入左, 一入就賺10% 睇好佢至升上到200億USD市值..
最近又拎多左幾個牌,越做越大

"cut loss short,let profit run"
引用:
原帖由 leucocyte 於 2021-1-13 09:24 AM 發表

來緊今年仲有好多隻大股上市, 個市一定好熱...富途今年上多200-300%應該唔係難事
而家個價仲係好平

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manhoman 於 2021-1-13 09:20 AM 發表

你用過先講
未屌西會以為打飛機好癮

引用:
原帖由 leucocyte 於 2021-1-13 09:24 AM 發表

口碑唔錯,下星期去開戶

引用:
原帖由 坐盤員 於 2021-1-13 09:27 AM 發表

口碑唔錯,下星期去開戶
一陣去打去耀才CUT 埋個戶口佢 正垃圾來

未用過

引用:
原帖由 中秋綠色的留言 於 2021-1-13 09:32 AM 發表

未用過
屌完牛牛屌唔返轉頭

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-1-13 09:29 AM 發表

一陣去打去耀才CUT 埋個戶口佢 正垃圾來
多一個備用戶口冇壞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-1-13 09:33 AM 發表

屌完牛牛屌唔返轉頭
今晚dl試吓

我股神J幾十個戶口, 唔會用死一個

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]