• 瀏覽: 2,143
  • 回覆: 22
如題, 賣左黎緊點部署? 換樓? 止賺? 移民? 周轉? keep cash?

自己case, 交吉匙盤細執裝修, 大細行同步放匙放售,

多人睇樓及還價, 放盤一個月已成交, 成交價略比四大行估價平均數高約5%

交流下

引用:
原帖由 55699飛行棋 於 2021-1-12 02:55 PM 發表

如題, 賣左黎緊點部署? 換樓? 止賺? 移民? 周轉? keep cash?

多人睇樓及還價, 放盤一個月已成交, 成交價略比四大行估價平均數高約5%

交流下
搵D磚業人士幫下MA

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 55699飛行棋 於 2021-1-12 02:55 PM 發表

交流下
Allinbitcoin

回覆 引用 TOP

引用:

交流下
好多人賣樓不是移民,而係想換樓。
多左個小朋友換大D,已經止賺換另一區。

----------
^.^
引用:
原帖由 jojo_1986 於 2021-1-12 04:43 PM 發表

好多人賣樓不是移民,而係想換樓。
多左個小朋友換大D,已經止賺換另一區。
我就係咁諗
襯議價空間大左同埋息低, 換大d

引用:
原帖由 55699飛行棋 於 2021-1-13 02:15 PM 發表

我就係咁諗
襯議價空間大左同埋息低, 換大d
如果之後爆升,咁好難換大屋,資金問題。
所以現在樓市未回升我也賣屋,就是希望在樓價最平隱時向上流。

當然高賣低買最理想,但好難捉到時機。

----------
^.^
買哂bitcoin

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jojo_1986 於 2021-1-13 02:21 PM 發表

如果之後爆升,咁好難換大屋,資金問題。
所以現在樓市未回升我也賣屋,就是希望在樓價最平隱時向上流。

當然高賣低買最理想,但好難捉到時機。
我租左地方, 所以舊屋小執就可以交吉放賣換大d,
所以近期睇樓多左, 開價其實無平到但異價空間可以大d(aa講)

其實開post原因, 係發現出面吹到經濟好差負面因素多, 但放盤時真係好多人睇樓仲還價,
係咪平衡時空我唔敢講, 但一邊吹淡另一邊依然多人搵位入市

海之唔算低但感覺唔夠,全城就入去都費事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 55699飛行棋 於 2021-1-13 02:51 PM 發表

所以近期睇樓多左, 開價其實無平到但異價空間可以大d(aa講)

其實開post原因, 係發現出面吹到經濟好差負面因素多, 但放盤時真係好多人睇樓仲還價,
如果真係換樓, 唔好將賣樓同買樓隔得太遠, 唔係就好難做到唔理個市好定淡咁去平賣平買/貴賣貴買~
如果個市癲咗跳價咁你就會失預算~

雖然有租約在身會麻煩咗~ 但係如果因有租約賣同買隔得太遠個 risk 會大好多~

引用:
原帖由 indialettuce 於 2021-1-13 03:07 PM 發表

如果真係換樓, 唔好將賣樓同買樓隔得太遠, 唔係就好難做到唔理個市好定淡咁去平賣平買/貴賣貴買~
如果個市癲咗跳價咁你就會失預算~

雖然有租約在身會麻煩咗~ 但係如果因有租約賣同買隔得太遠個 risk 會大好多~
認同, 我都會今年內買番的, 待舊樓complete晒交易

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 55699飛行棋 於 2021-1-13 02:51 PM 發表

我無本事投資
但最近返工見到好多地產經紀帶客睇樓
所以我唔覺市淡

前景好好嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 staegean 於 2021-1-14 11:27 AM 發表

我無本事投資
但最近返工見到好多地產經紀帶客睇樓
所以我唔覺市淡
睇樓好出狗咩 沙士夠多人睇樓

引用:
原帖由 arvan1 於 2021-1-14 12:56 PM 發表

睇樓好出狗咩 沙士夠多人睇樓
沙士多唔多成交?
但而家的確成交多

9up 人人都識
有數據拎出黎討論下

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]