• 瀏覽: 60,386
  • 回覆: 212
  • 追帖: 10
[隱藏]
可唔可以停一停比人唸一唸買幾多先吖







附件

abbr_cc214052af0e9583623507eddb5447c7.png(54.24 KB)

2021-1-12 02:32 PM

abbr_cc214052af0e9583623507eddb5447c7.png

50


北水不問價接貨。有排升。


我不入地獄,誰入地獄......
http://hk.myblog.yahoo.com/lee59932000/index?l=f&id=6
第一站60, 第二站90


[隱藏]
匯豐翻版


股價唔等人


回覆 引用 TOP

冇鬼佬,一定好,中國移動gogogo


gogogo


回覆 引用 TOP

allin


回覆 引用 TOP

[隱藏]
匯豐停出貨,就會爆升


引用:
原帖由 onine仔 於 2021-1-12 02:35 PM 發表

50
1,中移動是每天淨利潤三億幾人民幣的優質正氣公司,共和國的親兒子!

2,中移動是純現金流量極強的公司,賬上有二千幾億現金,零負債,財務全國最穏!

3,成日話新經濟科技股點勁點勁,仆你個街啦!冇左中移動,你地上到網打機,淘寶,美團外賣,微信到咩?冇左中移動,新經濟股可以全部收皮!

4,全國十四億人民上網成隱,每個月準時交稅俾中移動!

5,中移動七厘幾息口高防守性,又不會好似大象咁突然不派息!中移動一年派二次息,退休收息之選!

6,$中國移動(00941.HK)$ 門檻最高行業的行業龍頭。那麼高的股息,那麼低的估值。那麼好的前景。以後萬物互聯,每台汽車都要聯網,相當於憑空多出無數用戶。估值更低的只有銀行,但銀行有壞賬風險,這個?欠費一分錢停機。

7,中移動出左個超級sim,可以整合好多功能,包括錢包功能,有7億用戶基礎,再配合人民幣電子化。最大的優勢系,佢系國營企業,政策上必有配合,做埋電子商貿,存貸業務,一來可以避免私有企業,阿里京東擁客自重,妄顧法紀,更可以更有秩序規管巿場,如苦郵政可以有郵署銀行,為何不能有電訊銀行。再加上配合央視,做視訊項目。5G的領先技術,及逐步普及,用戶人數有望繼續增加,例如,汽車自動駕駛,導航,未來,美團以及順豐都有可能用機械,例如小飛機派送貨物,5G的用戶/使用將迎來再次的增長!

8,收到風,中移動三年後會回歸內地A股上市,會炒上大約$150高位先回A股ipo!

9,恆指三年後上46700 點,行牛三!中移動作為恆指重磅成份股肯定負責拉起個市!

10,收到風,中央政府依家收齊貨了,之後會出政策支持共和國長子中移動,例如俾中移動加價!

有緣人一齊勝大錢!



60🤑🤑


回覆 引用 TOP

之前已經講咗,在10/7前跌,殺了班美國佬的ADR貨,之後爆升。


之前那班响度出post 話中移動跌到$20等執貨、又話買了熊的人,全部潛哂水?不如出嚟吹下話在熊証賺了錢,跟手$39all in呀笨!



連登曱甴在此發帖、回帖,必死全家。
希望今個月可以上到100


回覆 引用 TOP

[隱藏]
日本仔大和密密收


提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]