• 瀏覽: 10,612
  • 回覆: 34
  • 追帖: 3
心急人問👅

回覆 引用 TOP

我都想知 應係5月既事 好似比以往等得耐左

引用:
原帖由 kiekleif 於 2021-1-11 10:30 PM 發表

有無任何通知。宜家交完資料乜都無通知

回覆 引用 TOP

咁多白表審查係要時間。合格而到楝樓時自然會收倒信。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kiekleif 於 2021-1-11 10:30 PM 發表

以2019為例,8月中抽籤,12月中開始揀樓,前後四個月。
今次2020喺12月抽籤,房署之前話過有機會推前5月揀,係比以前耐咗!(可能揀樓人數多咗,又因疫情卦),當然期望佢再提前啦,早D搞掂煩少樣!

回覆 引用 TOP

今日收到主任電話 打左兩次比我 留埋直線 我一心歡喜甘打番過去 原來佢覆番我 我曾打上1823話要補交資料 佢答番我可以補交

我順便都問左幾個問題
問佢幾時會睇完我個case 佢話二月未必得
佢完成左case 要交比經理審批
期間如果取消資格會通知 否則成功都要等到揀樓前幾日
當揀樓時 留意番新聞 同埋揀樓7日前就會通知你成功左
佢話期間有任何問題都可以打比佢問
心急人上啦

引用:
原帖由 來來來來來 於 2021-1-13 10:58 PM 發表

今日收到主任電話 打左兩次比我 留埋直線 我一心歡喜甘打番過去 原來佢覆番我 我曾打上1823話要補交資料 佢答番我可以補交

我順便都問左幾個問題
問佢幾時會睇完我個case 佢話二月未必得
佢完成左case 要交比經理審批
期間如果取消資格會通知 否則成功都要等到揀樓前幾日
當揀樓時 留意番新聞 同埋揀樓7日前就會通知你成功左
佢話期間有任何問題都可以打比佢問
心急人上啦
請問如何補交資料?

回覆 引用 TOP

打去1823 開一個個案 主任會主動聯絡你
叫你郵寄番資料

引用:
原帖由 kiekleif 於 2021-1-14 07:23 AM 發表

打去1823 開一個個案 主任會主動聯絡你
叫你郵寄番資料
1823話先處理疫情既野,無得問喎

引用:
原帖由 ohmygoh999 於 2021-1-22 07:55 AM 發表

我今日收到房屋處電話.....當時上緊zoom meeting ,我cut 左佢線.....🙄🙄🙄無再打黎,頂佢!

引用:
原帖由 ohmygoh999 於 2021-1-22 07:55 AM 發表

要不斷打去 打不死精神甘打電話

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Vivian1122 於 2021-1-22 06:55 PM 發表

我今日收到房屋處電話.....當時上緊zoom meeting ,我cut 左佢線.....🙄🙄🙄無再打黎,頂佢!
主任無留言比你咩?

引用:
原帖由 kiekleif 於 2021-1-22 11:44 PM 發表

主任無留言比你咩?
通常搵得你都係洩左資料未報

引用:
原帖由 kiekleif 於 2021-1-22 11:44 PM 發表

主任無留言比你咩?
原來我電話個plan無開voice mail😅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DubbyPoon 於 2021-1-23 08:27 AM 發表

通常搵得你都係洩左資料未報
打來係咩電話?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]