• 瀏覽: 10,620
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
跨年新股招股接近尾聲,騰訊 (00700) 有份投資的醫渡科技 (新上市編號:02158) 已截止招股,據外電報道指,公司以每股26.3元定價,為招股價範圍23.5元至26.3元的上限。此外,消息指網上車市(新股編號:01490)擬定價於1.23元,公開認購倍數約1300倍;稻草熊娛樂 (新上市編號:02125) 擬定價於5.88元,近上限定價,公開認購倍數超過400倍,凍資逾408億,淨集資約9.76億元;外電指,榮萬家生活服務 (新上市編號:02146) 以下限13.46元定價,集資12.65億元。

https://inews.hket.com/article/2841641/【新股IPO】%20%20醫渡科技2158上限定價%E3%80%80%20稻草熊擬定價5.88元、網上車市擬定價1.23元(不斷更新)

回覆 引用 TOP

All in E道

引用:
原帖由 superpeter 於 2021-1-11 08:00 PM 發表

All in E道
車唔上限定真係有啲意外

希望車可以做新股王

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cy36hk 於 2021-1-11 20:03 發表

車唔上限定真係有啲意外
上限定如果即超招會俾人鬧臭,例如花柳科技

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cy36hk 於 2021-1-11 08:03 PM 發表

車唔上限定真係有啲意外
車仔超咁多倍都唔上限真有啲奇怪

回覆 引用 TOP

即係有水位升? 爆成千幾倍咁勁都唔知有冇得中

平常心,抽唔抽到都成問題

回覆 引用 TOP

車仔竟然得1300倍?! 仲以為有2000倍, 咁B組有大肉食了

引用:
原帖由 diedie1 於 2021-1-11 08:42 PM 發表

車仔竟然得1300倍?! 仲以為有2000倍, 咁B組有大肉食了
三手,最多四手

引用:
原帖由 chp9hk3 於 2021-1-11 08:52 PM 發表

三手,最多四手
有機會4-5
起碼好過ETO (%計)

回覆 引用 TOP

竟然超咁多都唔上限, 看來第一日就關國配,。明益自己友, 有抽的c兄今次發了

回覆 引用 TOP

邊個話唔上限就一定有事..

回覆 引用 TOP

上限價$1.23同$1.28相差百分文四,分別很小。

引用:
原帖由 BuSung 於 2021-1-11 09:11 PM 發表

上限價$1.23同$1.28相差百分文四,分別很小。
一手平$ 200

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]