• 瀏覽: 34,331
  • 回覆: 331
  • 追帖: 3
遇到西客黎睇樓
今日有個睇樓客上來,佢之前睇左幾次,想出價,今日帶左個無家教既家姐上來再睇多次,個客家姐無問過我地,係我地傾談時,趁我地無注意做左以下行為
1) 我聽到水聲,原來個客開晒全屋D水龍頭,佢家姐走去浴室企缸開熱水爐開花灑,淋濕衫籃D污糟衫
2)遂隻櫃門開,大佬,人有私隱架
3)D門 呀,窗呀比佢開過晒,佢要開窗開櫃門係ok,但無問過我。係都我開啦。
而家疫情嚴重,佢又無洗手
4)彈左1小時
a,話我新界地契沒有港島99年
b,剛做完大維修,佢話20多年後又要比多一畢
c,話屋無好似公屋伸出去欄杵掠衫
d,要隔離左右街坊好
e,同層無人有神枱拜神

其實佢無心買就唔好黎張我屋企翻轉咁制。佢走左之後我想同我家人講唔好再比佢上黎。之後我用左成個下午消毒間屋!

雖然多人看多個機會,合價則來不合則去,
但佢行為真係好惡頂!

更新: 打聽到佢睇其他盤時,個無家教家姐都一樣咁攪事,最後無一位業主肯減比佢,佢地應該揀左間樓層、同座同裝修差少少,但出價低D既盤。

咁講佢係為左壓價、做出以上惡劣行為。D人真係以為狂彈狂踩人地間屋就會成功。

其實除非業主移民急走、急用錢又點會劈價,佢好聲好氣正常D反而業主會考慮接受議價lo。或者對aa好D 彈D筍盤比佢。有時你對人有誠意先會成功呀。

回應開新手account : 如果你個無家教家姐lee 招係work,就唔壓唔到其他單位價,用返人地出價買另一單位。你有要求check開口問實會比,無問過業主、無洗過手週圍開人櫃門、水龍喉、開人熱水爐玩花灑移人sofa係好失禮、好無家教、好無品、無人減比你是因為你自己太乞人憎呀。

----------
^.^
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 jojo_1986 於 2021-1-10 11:12 PM 發表

遇到西客黎睇樓
今日有個睇樓客上來,佢之前睇左幾次,想出價,今日帶左家姐上來再睇多次,個客家姐無問過我地,係我地傾談時,趁我地注意做左以下行為
1) 我聽到水聲,原來個客開晒全屋D水龍頭,佢家姐走去浴室企缸開熱水爐開花灑,淋濕衫籃D污糟衫
3)D門 呀,窗呀比佢關過晒,佢要關窗係ok,但無問過我。係都我啦。
4)彈左1小時
a,話我新界地 ...
你個層舊樓 垃圾樓預左比人彈

都無無拷下你D網牆實吾實淨
算系留左手LA

引用:
原帖由 goodlook 於 2021-1-10 11:50 PM 發表

都無無拷下你D網牆實吾實淨
算系留左手LA
有惦D牆,但我唔明用意係咩……佢仲想推開梳化睇牆………………

----------
^.^
引用:
原帖由 井底消失了隊長 於 2021-1-10 11:47 PM 發表

咁清高唔好賣樓,又要求人買你層樓又要嘈 食屎啦
新手account, 你食屎啦

----------
^.^

回覆 引用 TOP

痴線 連基本對人既尊重都無..
樓主應該照俾佢睇 睇一次嗌高多10萬..

引用:
原帖由 jojo_1986 於 2021-1-10 11:52 PM 發表

有惦D牆,但我唔明用意係咩……佢仲想推開梳化睇牆………………
個客攪左點解吾POST埋比大家知

其實你去公司SHOPPING
你都攪下人地D貨LA
你系咪攪過會買左去先
咁D售貨員出POST話你系西客
你受吾受先

引用:
原帖由 goodlook 於 2021-1-11 12:04 AM 發表

個客攪左點解吾POST埋比大家知

其實你去公司SHOPPING
你都攪下人地D貨LA
你系咪攪過會買左去先
咁D售貨員出POST話你系西客
你受吾受先
咁我買野又真係會惦下樣野拿來睇下……但開花灑試水係未正常?
sorry 我之前未試過賣屋…………

----------
^.^
引用:
原帖由 車站可愛的主角 於 2021-1-11 12:02 AM 發表

痴線 連基本對人既尊重都無..
樓主應該照俾佢睇 睇一次嗌高多10萬..
我係想唔俾佢再黎,我好介意佢無問我開D櫃,同未洗手,街好多細菌。

----------
^.^
去街市買魚要挖開魚腮睇,就係呢D

引用:
原帖由 jojo_1986 於 2021-1-10 11:12 PM 發表

遇到西客黎睇樓
今日有個睇樓客上來,佢之前睇左幾次,想出價,今日帶左家姐上來再睇多次,個客家姐無問過我地,係我地傾談時,趁我地注意做左以下行為
3)D門 呀,窗呀比佢關過晒,佢要關窗係ok,但無問過我。係都我啦。
4)彈左1小時
a,話我新界地 ...
果下就叫佢走

回覆 引用 TOP

引用:

遇到西客黎睇樓
4)彈左1小時
a,話我新界地 ...
點解唔即刻掃佢走?

我只看有冇漏水因為未必可以咁易整好(例如,外牆漏)最多開下水喉和廁所沖水如果不想全爆.如果全爆,依D根本不需要查.

引用:
原帖由 jojo_1986 於 2021-1-11 12:09 AM 發表

咁我買野又真係會惦下樣野拿來睇下……但開花灑試水係未正常?
sorry 我之前未試過賣屋…………
客就咩野人都有
旺市同淡市賣樓心態都有分別
怕煩咪平D無樓睇LOR
早2年.....攪咁奈都比人買左LA

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]